POLICIJA IH PRONAŠLA: „Posudio“ automobil u Vrbju i provozao se do Zapolja, u Sapcima provalili u trgovinu

1628 0

SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA, 25. rujna 2019. – Policijski službenici su intervenirali, Odmah po zaprimljenim dojavama u vezi dva kaznena djela počinjena na novogradiškom području policijski službenici su intervenirali u vrlo brzo pronašli počinitelje.
U prvom slučaju, policajci su jučer (24. rujna), dovršili kriminalističko istraživanje na okolnosti počinjenja kaznenog djela teške krađe. Pritom su utvrdili da je 26-godišnjak, dana 22./23. rujna, u noći, u blizini Visoke Grede, provalio u gospodarski objekt, otuđivši akumulator. Osumnjičeni je kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.
U drugom slučaju, policajci su intervenirali u vezi prijave krađe osobnog automobila. Policajci su vrlo brzo otkrili i uhitili počinitelja. Naime, u okviru kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je da je 28-godišnjak, dana 21./22. rujna, oduzeo i odvezao osobni automobil, kojega je vlasnik ostavio otključanog i sa ključevima u kontakt bravici, na području Općine Vrbje. Osobni automobil na kojemu nisu uočena oštećenja, pronađen je u Zapolju, dana 24. rujna i vraćen vlasniku.
Policijski službenici protiv 28-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom sudu, zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Jučer (24. rujna), policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom muškaraca u dobi od 27 i 30, potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela teška krađa. Naime, osumnjičeni su istoga dana, u 0.45 sati, provalili u trgovinu u Sapcima, otuđivši iz unutrašnjosti više tisuća kuna i više komada raznih cigareta. Osumnjičeni su ubrzo uhvaćeni u suradnji sa policijskim službenicima Policijske postaje Belišće, te dovedeni u Slavonski Brod. Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, policijski službenici su pretražili osobni automobil, kojim su se osumnjičeni koristili i pritom pronašli i oduzeli otuđene predmete i novac, a što će biti vraćeno odgovornoj osobi u trgovini. Policijski službenici protiv 27-godišnjaka i 30-godišnjaka podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.

Related Post