POLICIJA LOVI LOPOVE – MALOLJETNIK POČINIO 21 KRAĐU

1186 0

NOVA GRADIŠKA, 14. listopada 2010. – U posljednjih mjesec dana policija je razriješila 16 kaznenih djela krađa, od toga 7 šumskih krađa, 19 teških krađa, jedno razbojništvo i 8 kaznenih djela prikrivanja. Procesuirali su ukupno 14 osoba od kojih 3 maloljetnika i 11 odraslih osoba.

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 16-godišnjakom policijski službenici su potvrdili osnovanu sumnju u počinjenje 16 teških krađa i 5 krađa. Također je potvrđena osnovana sumnja da je 17-godišnjak počinio 1 kazneno djelo krađe i 2 kaznena djela prikrivanja, a 33-godišnjak 7 kaznenih djela i to prikrivanja (5), poticanja (1) i pomaganja (1). Provaljivano je uglavnom u obiteljske kuće iz kojih su otuđeni razni predmeti kao što su: novac, zlatnina, tehnička roba, računala, televizori, laptopi, kamere, fotoaparati, motocikl i drugo. Materijalna šteta bez stručne procjene iznosi preko 120 tisuća kuna. Policija je dio predmeta pronašla i vratila vlasnicima, dok se za preostalim dijelom traga.

 

Protiv ove trojice podnesene su odgovarajuće kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. (PUBP)

Related Post