POLICIJA NADZIRE I PORUČUJE! – Mi smo tu za vas, a vi ostanite doma

1537 0

SLAVONSKI BROD, 17. travnja 2020. – I ovaj vikend, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nastavljaju sa pojačanim aktivnostima, neumornim radom i nadzorima, vodeći računa o sigurnosti, o svom zdravlju, te zdravlju svih građana.
Obilaziti će i nadzirati područje Slavonskog Broda, Nove Gradiške i drugih općina na području policijske uprave, a posebno će pojačano obilaziti šetnice i inače omiljena okupljališta građana. Između ostalih policija će nadzirati provođenje mjera samoizolacije. Osobe kojima je određena mjera samoizolacije, dužne su strogo se pridržavati spomenute mjere i danih uputa.
Nije vrijeme za opuštanje, te su i dalje na snazi ograničenja i mjere, koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a odnose se na zabranu javnih okupljanja, zabranu okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu, te strogo ograničavanje zadržavanja na javnim prostorima. Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima odnosi se na ulice, trgove, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.
Policija poziva građane da se maksimalno prilagode trenutnoj situaciji, a iz svojih domova izlaze samo ukoliko je to nužno, te slušaju savjete stručnjaka, kako bi što prije zajedničkim snagama spriječili širenje virusa. Oni građani koji će ipak boraviti na otvorenom prostoru, trebaju voditi računa o tome da izbjegavaju veće skupine ljudi, održavaju socijalni razmak, te odaberu ona mjesta za koja znaju da ih ne posjećuje veliki broj ljudi.
Policijski službenici će također nadolazećeg vikenda provoditi aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu (alkohol, brzine, pojas, mobitel), tzv. „četiri ubojice“, te pozivaju sve sudionike na pojačan oprez.
Policija upućuje poseban apel vozačima mopeda i motocikala, koji su dolaskom povoljnijih vremenskih prilika započeli sa intenzivnijim vožnjama, da budu oprezni i pridržavaju se prometnih propisa.

Dok smo mi na ulicama i čuvamo vas, čuvajte i vi nas i druge svojim ostankom doma.

Related Post