POLICIJA U PREVENTIVNOJ AKCIJI – Sportom protiv ovisnosti

1672 0

5 studeni 2011. – Policijski službenici su danas dali podršku i

aktivno sudjelovali u akciji preventivno edukativnog karaktera u borbi protiv ovisnosti pod nazivom „Sportom protiv ovisnosti“. U dvorištu Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu u suradnji sa prosvjetnim djelatnicima i Kreativnom udrugom mladih, te uz pomoć brojnih donatora i medija, mladi grafiteri su imali priliku kreativno se izražavati. Bilo ih je oko tridesetak, i to ne samo sa područja Republike Hrvatske, već iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Češke.

Unutar dvorišta ove srednje škole na zidovima su ostavili jasne i sadržajne poruke, simbolične slike – grafite, ravne umjetničkim djelima, kroz koje pozivaju mlade da odaberu sport ili sličnu kreativnu aktivnost.

Policija nastoji kroz ovakve akcije educirati mlade, i to ne samo mlade već i odrasle osobe, o štetnom utjecaju opojnih sredstava, bez obzira da li se radi o alkoholu ili nekom drugom opojnom sredstvu. Posebno smo osjetljivi na mlađu populaciju, jer ukoliko su konzumenti nekih opojnih sredstava, jasno da će, ovisno u kakvoj se skupini nađu, biti skloniji činjenju kaznenih djela ili prekršaja, a to je ono, što je nepoželjno. Stoga je važno usmjeriti ih na pravi put, kako bi se bavili nekom kreativnom aktivnošću, sportom, a bilo bi dobro da im takve pozitivne aktivnosti postanu navika u budućem životu.

U suradnji sa Kreativnom udrugom mladih ovakve aktivnosti se organiziraju već četvrti put. Do sada su ukrašeni brojni zidovi škola, zidovi stadiona kraj Save i zid Hrvatskih željeznica u Budakovoj ulici u Slavonskom Brodu. S obzirom na sve veću podršku brojnih institucija i građana, zasigurno će se provoditi i ubuduće.

Related Post