Policija ulovila 16 alkoholiziranih vozača, jedan se trijeznio u policiji, Bosanac jurio 255 km/h

773 0

SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA, 11. veljače 2019. – Dana 10. veljače, oko 4.45 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, kontrolirajući promet, za upravljačem vozila su uhvatili alkoholiziranog 23-godišnjaka, kojom prilikom su alko testom u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2 promila. Pijani vozač je odmah isključen iz prometa i zadržan u policiji, koja protiv njega podnosi prekršajnu prijavu Općinskom sudu.

Policija ulovila nesavjesnog vozača koji je jurio 255 km/h

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, 10. veljače, oko 14 sati, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, kod Okučana, uhvatili su nesavjesnog i neodgovornog 36-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je autocestom jurio brzinom od 255 km/h, upravljajući osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka. Policijski službenici su vozača odmah kaznili novčanom kaznom te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec.

Policajci sankcionirali 467 prometnih prekršaja

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 4. veljače do 10. veljače, dogodilo se 17 prometnih nesreća, od čega 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom te 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (lakše ozlijeđene osobe).

Policajci su u okviru preventivno represivnih aktivnosti na području Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 4. veljače do 10. veljače, evidentirali 467 prometnih prekršaja. Sankcionirali su 216 vozača zbog nepropisnih brzina (od čega 147 nepropisnih brzina u naselju, te 69 nepropisnih brzina izvan naselja). Nadalje, policajci su u prometu, u vožnji, uhvatili 16 alkoholiziranih vozača. Utvrđen je 61 prekršaj ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja korištenja mobitelom tijekom upravljanja vozilom te 7 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.

Policijski službenici nastavljaju i dalje sa pojačanim nadzorima u prometu i kažnjavanju počinitelja težih prometnih

Related Post

OBILJEŽEN DAN OPĆINE SIBINJ

Autor - 19/02/2015 0
SIBINJ, 19. veljače 2015. – Prisjećajući se obljetnice stradanja sibinjskih žrtava kada je u veljači 1935. od strane jugoslavnskog režima…