POLICIJA UPOZORAVA! – Na društvenim mrežama im objavljivani seksualno eksplicitni sadržaji 

1715 0

Foto Jakša Samardžić

SLAVONSKI BROD – Slavonskobrodski policajci su jučer, 28. studenoga zaprimili kaznenu prijavu od 41-godišnjaka i 36-godišnjakinje u vezi kaznenog djela Neovlašteni pristup.

Oštećenici su policijskim službenicima prijavili da im je dana 24. studenoga nepoznata osoba neovlašteno pristupila na profile društvenih mreža, sa kojih su objavljivani seksualno eksplicitni medijski sadržaji. Također je nepoznati počinitelj pokušao od 36-godišnjakinje skinuti novac sa bankovnog računa, što nije uspio. Policijski službenici dostavljaju posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te nastavljaju daljnji rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela. 

 

Upozorenje građanima!

Građani zaštitite svoje osobne vlastite, financijske i poslovne podatke, te budite oprezni prilikom komunikacije putem društvenih mreža. Lažne stranice su gotovo identične službenim stranicama poštanske službe.

Na takvim stranicama će često iskočiti prozor koji traži da unesete bankovne vjerodajnice. Stvarne banke ne koriste takve prozore.

Ne otvarajte niti odgovarajte na poruke sa sumnjivim poveznicama, jer se time izlažete riziku krađe osobnih podataka. 

Nikada ne otkrivajte broj svoje kreditne kartice  ni CVV/CVC broj, te obratite pozornost na adresu (URL) internetske stranice.

Zaštitite se i saznajte više o Internet prijevarama klikom na poveznicu: https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456

Related Post