POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA

928 0

SLAVONSKI BROD – Dana 27. travnja, u Slavonskom Brodu, u prostoru Auto kluba „Marsonia“ (Primorska ulica), održana je prezentacija učenicima 3. i 4. razreda Tehničke škole na temu sigurnog sudjelovanja u prometu

kao vozač mopeda i motocikla.

 

Ovu preventivnu aktivnost provodi Policijska uprava brodsko-posavska u okviru preventivnih aktivnosti Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011. do 2020. u suradnji sa Tehničkom školom i Auto klubom „Marsonia“.

 

Nakon uvodne riječi policijskog službenika Zlatka Zarožinskog i profesorice Tanje Krajina, te predstavljanja akcijskog plana programa, učenicima su predstavljene kacige, te kako u nagradnoj igri doći do nagrade – kacige. Pri tome će se uzimati u obzir uspjeh i ponašanje učenika u školi, izvan škole i dr.

 

Predstavnik Auto kluba „Marsonia“ upoznao je učenike sa izgledom polaganja poligona za vozački ispit za AM, A1, A2 i A kategoriju vozila. U okviru programa predstavnici Hitne medicine brodsko-posavske županije, održali su edukaciju o ozljedama koje mogu nastati tijekom prometne nesreće u kojoj sudjeluje vozač mopeda i motocikla. Edukacija se sastojala od 20 minutnog predavanja i 10 minutnog praktičnog djela pružanja pomoći ozlijeđenom vozaču mopeda i motocikla.

 

Učenici su također imali priliku pogledati pokaznu vožnju poligona te vožnju spretnosti policijskih službenika na motociklu, kao i izloženu motociklističku opremu iz trgovine Big bike, gdje su mogli dobiti informacije o obveznoj i dodatnoj opremi za motocikliste. (glasnogovornica PUBP Kata Nuić)

Related Post