POLICIJSKI PRAZNIČKI VIKEND – Lopovi zbog krađa propustili praznička slavlja

875 0

SAŽETAK – Tijekom vikenda na području policijske uprave

evidentirano je 47 kaznenih djela i to 46 kaznenih djela iz strukture općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo iz kriminaliteta droga. Najbrojnija su imovinska kaznena djela kojih je bilo 36 i to 19 kaznenih djela krađe, sedam (7) kaznenih djela teške krađe, osam (8) kaznenih djela oštećenja tuđe stvari i po jedno (1) kazneno djelo utaje i iznude. U prometu na cestama evidentirano je 25 prometnih nesreća od kojih jedna (1) prometna nesreća s poginulom osobom, 12 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna (1) osoba je smrtno stradala, sedam (7) osoba su teže ozlijeđene, dok je 11 osoba zadobilo lakše tjelesne ozlijede. Evidentirano je 27 prekršaja i to 14 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 12 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan (1) prekršaj iz Obiteljskog zakona.

 

DOBRO NAORUŽAN BROĐANIN – Policijski službenici su u petak između 15 i 16 sati u Slavonskom Brodu od 46-godišnjeg muškarca uz potvrdu oduzeli jednu automatsku pušku s dva pripadajuća spremnika streljiva i 10 komada streljiva kalibra 9 mm. Policija u dogovoru s državnim odvjetništvom protiv njega podnosi kaznenu prijavu za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

 

BEZ POTICAJA INDIJSKA KONOPLJA USPIJEVA I U BABINOJ GREDI – Jučer oko 16,30 sati na području općine Slavonski Šamac u blizini rijeke Save policijski službenici su uhitili 19-godišnjaka s područja općine Babina Greda kojeg su zatekli u nasadu stabljika indijske konoplje kako vrši branje cvjetnog vrha. Policija je na mjestu pronalaska nasada indijske konoplje obavila očevid, kojom prilikom je na tom mjestu pronađeno 62 komada stabljika visine od 33 do 117 cm. Nad 19-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je on zajedno s 22-godišnjakom s područja općine Slavonski Šamac u blizini mjesta pronalaska posadio još jedan nasad indijske konoplje na kojem je očevidom pronađeno još 41 komad stabljika indijske konoplje, visine od 17 do 47 cm zbog čega su policijski službenici oko 22 sata uhitili i 22-godišnjeg muškarca. Policija nastavlja daljnje kriminalističko istraživanje zbog sumnje u kazneno djelo zlouporaba opojnih droga.

 

NJEMCU 7 TISUĆA KUNA KAZNE ZBOG 246 KM/H – učer u jutro oko 4,30 sati na auto-cesti Bregana-Lipovac kod mjesta Sibinj policijski službenici su utvrdili prekoračenje dozvoljene brzine za osobni automobil Porsche, njemačkih registracija, kojim je u tom trenutku upravljao 36-godišnji njemački državljanin brzinom od 246 km/h iako je na tom mjestu brzina kretanja ograničena prometnim znakom na 130 km/h. Zbog počinjenog prekršaja vozač je kažnjen novčanom kaznom sedam tisuća kuna i zaštitnom mjerom zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole B-kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

Related Post