POLICIJSKI TRENING

1959 0

SLAVONSKI BROD, 28. veljače 2014. – Provodeći Program policijskog treninga, u okviru Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom proteklog tromjesečnog ciklusa, policijski službenici za stručno usavršavanje policije

Ureda načelnika, Ivan Keser i Mato Brekalo organizirali su i proveli Veteransku ligu malog nogometa.

Kroz ovaj vid sportskog natjecanja, u kojem su sudjelovali policijski službenici, ustrojstveno vezani prema mjestima rada po organizacionim jedinicama, ukupno je sudjelovalo osam (8) ekipa, koje su nastupile s oko 100 policijskih službenika u dobnoj skupini od 35 i više godina starosti.

 

Cilj provedbe ovih sportskih natjecanja, kao i do sada, je postizanje potrebite tjelesne pripremljenosti pojedinog policijskog službenika u izvršavanju službenih policijskih zadaća, te izgrađivanje sportskog i natjecateljskog zajedništva kroz „fair play“ rivalstvo.

Veliku pomoć Veteranskoj ligi, pružili su domaćini Sportskog centra „Rehlicki“ u Slobodnici na čijim su terenima provedena ligaška natjecanja. Policijski službenici na čelu sa načelnikom policijske uprave Antom Zovak, posebnom zahvalnicom odali su priznanje za ovaj vid nesebične potpore.

U završnici ligaškog natjecanja, koje je održano 26. veljače 2014. godine, proglašene su najuspješnije ekipe i pojedinci te im je načelnik Zovak uručio pismene diplome i zahvalnice. Pobjednička ekipa sastavljena od policijskih službenika Ureda načelnika, Službe policije, Službe kriminalističke policije, Službe za granicu i Službe zajedničkih i upravnih poslova, osvojila je I. mjesto, dok je II. mjesto zauzela ekipa Interventne jedinice policije, a III. mjesto ekipa Postaje granične policije Slavonski Brod.

Najuspješniji pojedinci koji su nagrađeni prigodnim diplomama:

 

• Najbolji strijelac Berislav Vardić ( Služba zajedničkih i upravnih poslova),

• Najbolji igrač Alen Ivanagić (Interventna jedinica policije),

• Najbolji igrač 50 + godina Ante Zovak (Ured načelnika),

• Najbolji vratar Pero Lukić (Služba policije),

• Najbolji vratar 50 + godina Ivan Živić (Policijska postaja Vrpolje),

• Najborbeniji igrač Zdravko Kamenjaš (Operativno komunikacijski centra),

• Fair-play potez Filip Vučković (Interventna jedinica policije),

• Najljepši zgoditak Mato Brekalo (Ured načelnika),

Tijekom ovih sportskih susreta, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i u dobi iznad 50 godina, pokazali su zavidnu fizičku kondiciju te su pojedinci sudjelovali i u dvije uzastopne utakmice, ukazujući svojim primjerom (kao čelni čovjek policijske uprave) da i u toj životnoj dobi mogu biti žestoka konkurencija puno mlađim sportašima.

 

Policijski službenici za stručno usavršavanje policije, kroz stručne programe policijskog usavršavanja i policijskog treninga za 2014. godinu, nastoje sve policijske službenike dodatno educirati i pripremiti za što uspješnije savladavanje policijskih zadaća, što u konačnici ima za cilj zakonito, profesionalno i učinkovito djelovanje policije kao bitnog čimbenika svekolikih sigurnosnih rizika koji nalažu djelovanje policije u sustavu sigurnosti.

 

U tom cilju, u tijeku su i drugi vidovi sportskih natjecanja poput kuglačkog u „Kuglačkoj ligi“, a također i kroz program dopunskog stručnog usavršavanja pojedinih specijaliziranih segmenata sustava, kao što su poslovi granične, temeljne i prometne policije na kojima se provodi edukacija u zakonitosti, taktici, metodici i operativnoj standardizaciji policijskog postupanja.

 

Posebno treba naglasiti Program educiranja i godišnje ocjenske provjere policijskih službenika u vještini rukovanja, uporabe i korištenja vatrenog oružja, kroz koji će proći svi policijski službenici i tijekom ove godine.

 

Autor. Kata Nujić, glasnogovornica PUBP

Related Post