POLICIJSKI VIKEND

827 0

17. lipanj 2013. – Masirale i naplaćivale dopunsko osiguranje

 

Tijekom vikenda na području policijske uprave evidentirano je 24 kaznena djela. U strukturi općeg kriminaliteta 23 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to 12 kaznenih djela krađe, šest (6) kaznenih djela teške krađe, jedno (1) kazneno djelo iznude, jedno (1) kazneno djelo prijevare, jedno (1) kazneno djelo uništenja ili oštećenja javnih naprava i dva (2) kaznena djela oštećenja tuđe stvari. U prometu na cestama evidentirano je sedam (7) prometnih nesreća od kojih jedna (1) prometna nesreća s ozlijeđenim osobama (jedna osoba lakše ozlijeđena) i šest (6) prometnih nesreća s materijalnom štetom. Evidentirano je osam (8) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, četiri (4) prekršaja nasilja u obitelji, jedan (1) prekršaj zlouporabe opojnih droga, jedan (1) prekršaj Obiteljskog zakona, jedan (1) prekršaj iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i dva (2) prekršaja iz Zakona o strancima. Na graničnim prijelazima prometovalo je 104 267 putnika i 34 285 vozila.

 

U TUĐOJ ŠUMI POSJEKAO 30 STABALA HRASTA I BUKVE – Na temelju kriminalističkog istraživanja zbog kaznenog djela krađe (šume), koja se dogodila u razdoblju od mjeseca studenog prošle godine do početka lipnja ove godine u šumskom predjelu u blizini naselja Krajačići, osumnjičen je 45-godišnjak s područja općine Brodski Stupnik. Počinitelj ovog kaznenog djela je u tom razdoblju posjekao oko 30 stabala hrasta i bukve koje je odvezao i time oštetio 59-godišnju vlasnicu šume s područja općine Pleternica za oko 15 tisuća kuna. Osumnjičeni 45-godišnjak se tereti da je nakon što je posjekao stabla, izrezanu drvnu masu odvezao kući i prodao kao ogrjevno drvo. Policijski službenici će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave zbog kaznenog djela krađe.

 

MASIRALE I NAPLAĆIVALE DOPUNSKO OSOGURANJE – Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakinjom s područja općine Pitomača zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare. Ona je osumnjičena da je 16. svibnja oko 14 sati na području općine Donji Andrijevci sa još jednom za sada nepoznatom ženskom osobom ušla u obiteljsku kuću 76-godišnjakinje i tom prilikom joj se predstavile kao medicinske sestre, ponudile medicinske usluge masaže i mjerenja tlaka, a nakon toga joj ponudile pomoć za rješavanje dopunskog osiguranja za novčani iznos od četiri tisuće kuna. Žena im je povjerovala i dala tri tisuće kuna i 150 eura. Nakon što su uzele novac prije odlaska obećale su da će se vratiti što nisu učinile, a žena je kasnije shvatila da je prevarena. Policija će protiv 31-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave za kazneno djelo prijevare.

 

BUGARIN NABRIJAO 235 KM/H I LAZNU OD 3.166 KUINA – Jučer oko 11,40 sati na autocesti Bregana-Lipovac kod mjesta Brodski Stupnik policija je izmjerila brzinu od 235 km/h za osobni automobil BMW, bugarskih registracija kojim je upravljao 40-godišnji državljanin Bugarske, a kretao se sjevernom kolničkom trakom autoceste iz smjera istoka prema zapadu. Vozač je za počinjeni prekršaj platio novčanu kaznu u iznosu od 2 666 kuna i 500 kuna za troškove postupka.

 

ISKLJUČEN IZ PROMETA ZBOG 2,24, PROMILA – U petak oko 9 sati u Slavonskom Brodu, ulica Čavlički kraj, policijski službenici su kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila KIA, SB-registracija izmjerili 2,24 promila alkohola u organizmu. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja, a policijski službenici protiv njega podnose optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola.

Related Post