POLICIJSKI VIKEND

792 0

Tijekom vikenda, na području policijske uprave, evidentirano

je 17 kaznenih djela, od kojih su najbrojnija (15) kaznena djela imovinskog karaktera. U području prometa, dogodile se tri (3) prometne nesreće, od kojih dvije (2) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (dvije osobe lakše ozlijeđeno) i jedna (1) prometna nesreća s materijalnom štetom. Također je evidentirano šest (6) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan (1) prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

U strukturi kaznenih djela imovinskog karaktera, uglavnom je riječ o krađama i to iz otvorenih obiteljskih kuća, iz otključanih automobila, krađama mobitela, novčanika (tržnice, trgovine i dr.), odnosno krađama nezaključanih bicikla ostavljenih bez nadzora i slično.

Iz policijski uprave, na redovitim konferencijama za medije, koje se održavaju ponedjeljkom, kontinuirano se apelira na građane da budu oprezni, te poduzmu određene mjere samozaštite, kako ne bi postali žrtvom nekog kaznenog djela.

 

KAZNENA DJELA

 

UKRALI SKUTER I KACIGU – Dana 12./13. srpnja, u Slavonskom Brodu, ispred zgrade u naselju Jelas, otuđen je skuter zajedno sa zaštitnom kacigom, vlasništvo 28-godišnjaka. Policijski službenici su, 14. srpnja, oko ponoći, pronašli otuđeni skuter u Kolodvorskoj ulici, te su nad 16-godišnjakom i 18-godišnjakom proveli kriminalističko istraživanje, nakon kojeg protiv obojice dostavljaju posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo krađe. Policija također dostavlja izvješće Centru za socijalnu skrb, a pronađeni skuter će biti vraćen vlasniku.

UHVAĆENA ŠVERCU DUHANA – Policijski službenici su u petak, oko 12 sati, u Slavonskom Brodu, u ulici Sv. Florijana, na parkirališnom prostoru zatekli 39-godišnjakinju sa torbom u kojoj se nalazilo više paketa duhana, težine iznad 11 kilograma, pripremljenih za prodaju. U suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom, policija protiv 39-godišnje žene podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

Related Post