POLICIJSKI VIKEND – 30 kaznenih djela

916 0

5. ožujak 2012. – Na području policijske uprave tijekom

vikenda je evidentirano 30 kaznenih djela od kojih 22 protiv imovine, tri kaznena djela protiv života i tijela, dva protiv slobode i prava čovjeka i građanina i dva protiv pravosuđa, te jedno kazneno djelo protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom. U području prometa dogodile se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Zabilježena su tri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i tri iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Bilježi se jedan slučaj kršenja članka 95 Obiteljskog zakona. Evidentan je jedan slučaj pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. Dogodila se tri požara s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

„Poduzetnik“ varao trgovce

 

Policijski službenici su u subotu dovršili kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom iz Slavonskog Broda i potvrdili sumnju u kazneno djelo prijevare. Utvrđeno je da je 21-godišnjak u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi djelatnike tri trgovine na području Slavonskog Broda i Gornje Vrbe, doveo u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica i podigao robu (razni materijal za uređenje objekata, namještaj i sl.) u vrijednosti oko 60 tisuća kuna, iako na računu obrta nije bilo novčanih sredstava. Podignuta roba vraćena je u trgovine. U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 21-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

 

Pritvoren pijani vozač

 

Oko 2.20 sati, u subotu, u Slavonskom Brodu, Trg hrvatskog proljeća, policajci su u prometu zaustavili osobni automobil VW Golf i utvrdili da 23-godišnjak upravlja pod zabranom. Također su alko-testom utvrdili da je pod utjecajem alkohola (1,97 promila). Vozač je zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja. Protiv njega slijedi kaznena prijava (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude) i optužni prijedlog.

 

Potukli se zbog starih razmirica

 

U subotu oko 13.30 sati u Slavonskom Brodu, Štrosmajerova ulica, u blizini ugostiteljskog objekta dvije osobe su narušavale javni red i mir. Policijski službenici su utvrdili da su se 29-godišnjak i 26-godišnjak zbog nesuglasica od ranije, posvađali i potukli, razmijenivši međusobno više udaraca rukama po glavi i tijelu. Nije bilo težeg ozljeđivanja. Protiv obojice slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

 

Pijan preko granice

 

Noćas, oko pola sata iza ponoći, policijski službenici su na graničnom prijelazu Slavonski Šamac na ulazu u Republiku Hrvatsku, utvrdili da 49-godišnjak sa područja Babine Grede upravlja osobnim automobilom (VW Polo) pod utjecajem alkohola. Alko-testom su u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2,00 promila. Alkoholizirani vozač je zadržan u službenim prostorijama sukladno zakonskim odredbama. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Related Post