POLICIJSKI VIKEND – Mladi, pijani za volan i napušeni

372 0

17. travanj 2012. Stanje sigurnosnih događanja za protekli

vikend

 

Na području Policijske uprave brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 23 kaznena djela od kojih je 20 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta i tri kaznena djela iz kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta 15 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to sedam kaznenih djela krađe (tri krađe i četiri krađe kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), tri kaznena djela teške krađe i pet kaznenih djela oštećenja tuđe stvari.

 

Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda dogodilo se osam prometnih nesreća od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je zadobile lakše ozlijede.

 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je osam prekršaja i to dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, četiri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, jedan prekršaj iz Zakona o strancima i jedan prekršaj iz Obiteljskog zakona.

 

Ovog vikenda evidentirana su tri požara i dva pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava.

 

Preventivno-represivna akcija „Alkohol“

 

Prometna policija je tijekom vikenda i to sa subote na nedjelju od 22 do 5 sati u jutro provela preventivno represivnu akciju „Alkohol“ u kojoj je poduzeto 35 mjera i radnji prema sudionicima u prometu koji su činili prekršaje. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola iz prometa je isključeno sedam sudionika( najviše u dobi od 18 do 24 godine – 4 osobe), a najveća koncentracija alkohola bila je 2,12 promila izmjerena u Vukovarskoj ulici u Slavonskom Brodu kod 37-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Mitsubishi Outlander“, SB registracija. Pored ovih prekršaja najbrojniji prekršaji bili su nepropisna brzina u 18 slučajeva.

 

U tri navrata pronašli marihuanu

 

Policija je ovog vikenda u Slavonskom Brodu u tri navrata kod osoba pronašla opojnu drogu tipa „marihuana“. U petak oko 17,40 sati u ulici Petra Krešimira IV, kod 22-godišnjaka iz Slavonskog Broda oko 2,5 grama. Jučer oko 20 sati na graničnom prijelazu pri ulasku u Republiku Hrvatsku, kod 25-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine oko 5,5 grama i jučer oko 15 sati u Zagrebačkoj ulici, kod 30-godišnjaka iz Slavonskog Broda oko 0,5 grama. Protiv dvojice hrvatskih i jednog stranog državljana slijede kaznene prijave nadležnom odvjetništvu za kazneno djelo „Zlouporaba opojnih droga“.

Related Post