POLICIJSKI VIKEND – Najviše se kralo

866 0

7. svibanj 2012. – Na području Policijske uprave

brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda evidentirano su 22 kaznena djela od kojih je 21 kazneno djelo iz općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo iz gospodarskog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 17 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to devet kaznenih djela krađe (četiri krađe i pet krađa kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), sedam kaznenih djela teške krađe i jedno kazneno djelo utaje.

 

Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je teško ozlijeđena, a jedna lakše.

 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je 11 prekršaja i to sedam prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dva prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i dva prekršaj iz Zakona o oružju.

 

16 pijanaca isključeno iz prometa

 

Prometna policija je tijekom vikenda prema sudionicima u prometu na cestama koji su činili prekršaje poduzela ukupno 104 mjere i radnje. Zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga iz prometa je isključeno 16 vozača, a najveća koncentracija alkohola bila je 2,96 promila izmjerena u petak oko 13 sati u mjestu Podcrkavlje kod 47-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Fiat Punto“, požeških registracija.. Pored ovih prekršaja najbrojniji prekršaji bili su nepropisne brzine u 46 slučaja.

Related Post