POLICIJSKI VIKEND – U prometu dvije osobe poginule, dvije teško, a sedam lakše ozlijeđeno

962 0

SLAVONSKI BROD, 28. svibanj 2012. – Na području Policijske

uprave brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 30 kaznenih djela od kojih su svih 30 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 25 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to 16 kaznenih djela krađe (četiri krađe i 12 krađa kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), tri kaznena djela teške krađe, četiri kaznena djela oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo razbojništva.

 

Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda dogodilo se osam prometnih nesreća od kojih dvije prometne nesreće s poginulim osobama, četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su smrtno stradale, dvije osobe su teško ozlijeđene, dok je sedam osoba zadobilo lake tjelesne ozlijede.

 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je 11 prekršaja i to osam prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i tri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

RAZBOJNIŠTVO – U subotu oko 8.15 sati, 74-godišnji muškarac iz Slavonskog Broda je dojavio policijskim službenicima da je u Vukovarskoj nad njim nepoznata muška osoba počinila razbojništvo, udarila ga i otuđila mu torbu s dokumentima. Nije bilo težeg ozljeđivanja. Policija nastavlja rad u cilju utvrđivanja bitnih činjenica i okolnosti vezano uz ovaj događaj.

 

KAZNENA DJELA – Policija je u subotu oko 18 sati u Slavonskom Brodu zatekla dvije muške osobe u dobi od 42 i 17 godina nakon što su uporabom aparata za autogeno zavarivanje demontirali sedam metalnih okvira prozora dimenzija 170×170 cm sa jednog nedovršenog poslovnog objekta. Zbog sumnje u kazneno djelo „Krađe“ u pokušaju obojica su uhićena radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja. Protiv njih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo „Krađa“.

 

Jučer 50 minuta iza ponoći u ulici Matije Mesića u Slavonskom Brodu policija je prilikom redovne kontrole prometa zaustavila 28-godišnjeg vozača s područja općine Gornja Vrba dok je upravljao osobnim automobilom marke „Alfa Romeo“, SB registracija. Kontrolom je utvrđeno da muškarac upravlja u alkoholiziranom stanju (2,44 promila) i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije ( zabrana za razdoblje od 30. travnja do 30. svibnja 2012. godine ). Protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“, te optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Related Post