POLICIJSKO IZVJEŠĆE Poklade su, volimo se tući

901 0

21. veljače 2012. – Jučer je na području policijske uprave

evidentirano ukupno devet kaznenih djela od kojih sedam kaznenih djela protiv imovine, jedno kazneno djelo protiv života i tijela i jedno kazneno djelo protiv braka, obitelji i mladeži. U oblasti prometa dogodile se tri prometne nesreće s materijalnom štetom u kojim nije bilo ozlijeđenih osoba. Zabilježena su četiri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan prekršaj iz Zakona o oružju.

 

Vozio unatoč zabrani i pod utjecajem alkohola

 

REŠETARI – Oko 1,35 sati, jučer u Rešetarima, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su prilikom nadzora prometa utvrdili kako 40-godišnjak upravlja vozilom pod utjecajem alkohola i pod zabranom. Policija je izvršenim alko-testiranjem u njegovu organizmu očitala koncentraciju alkohola u iznosu od 1,80 promila. Također je utvrđeno kako je upravljao osobnim automobilom unatoč prethodno izrečenoj zabrani upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije od strane Prekršajnog suda. Alkoholizirani vozač je zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja. Protiv njega slijedi optužni prijedlog i kaznena prijava.

 

S 2.28 promila alkohola izazvao prometnu i pobjegao

 

RUŠČICA – Sinoć oko 20.55 sati u Ruščici se dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovao vozač s 2,89 promila alkohola u organizmu. Osim materijalne štete nije bilo ozlijeđenih osoba. Do prometne nesreće je došlo kad se 46-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Opel Astra nije držao strane kretanja već je prešao na kolni ulaz, udarivši prednjim dijelom vozila u parkirani osobni automobil Citroen kojim je prethodno upravljao 28-godišnjak. Citroen je od siline udara odbačen, nakon čega se prednjim dijelom zaustavio u odvodnom kanalu. Potom je 46-godišnjak napustio mjesto događaja, ne ostavivši vlasniku oštećenog vozila podatke o sebi i vozilu. Prometni policajci su ga ubrzo pronašli na području općine Klakar i alko-testirali, nakon čega je doveden u službene prostorije i zadržan do otriježnjenja. Protiv 46-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog, odnosno optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Poklade su volimo se tući

 

REŠETARI – Pola sata iza ponoći, jučer u Rešetarima, tri muškarca su narušavala javni red i mir. Utvrđeno je da su se tri muške osobe u dobi od 24 do 26 nakon svađe u dvorištu društvenog doma potukli, razmijenivši međusobno više udaraca po glavi i tijelu. Liječničku pomoć su odbili iako su imali vidljive ozljede. Alkotestom je u njihovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u rasponu od 0,16 do 2,24 promila. Protiv trojice muškaraca policija dostavlja optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradišci.

 

Još se jedan pijani vozač trijeznio u policiji

 

SLAVONSKI BROD – Prometni policajci su sinoć oko 23.45 sati u Slavonskom Brodu, Horvatova, prilikom nadzora nad prometom utvrdili prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Zaustavili su osobni automobil Peugeot kojim je upravljao 32-godišnjak, a alkotestom su u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2,07 promila. Alkoholiziranog vozača su zadržali u prostorijama policije do otriježnjenja. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Related Post