U KORIZMU S DANONOĆNIM ČITANJEM SVETOG PISMA (BIBLIJE)

775 0

OKUČANI, 21. veljače 2012. – Vjernici župe sv. Vida

iz Okučana će i ovu Korizmu započeti na jedan od najljepših načina. Naime, u župnoj crkvi sv. Vida u Okučanima će se “od korica do korica” danonoćno u vremenu od 22. do 27. veljače čitati Sveto pismo – Biblija. U crkvu će se na čistu srijedu svečano unijeti Biblije u procesiji uz zvon svih zvona, a čitanje će započeti župnik fra Damir Pavić, nakon sv. mise i obreda pepeljanja.

 

Pod geslom:

” Riječi tvoje Gospodine, duh su i život; ti imaš riječi života vječnoga” svaki pola sata će se izmjenjivati čitači, na simboličan način predajući bijeli šal koji se stavlja oko vrata.

 

Na ulazu u crkvu stajat će veliki natpis: U OVOJ SE CRKVI DANONOĆNO ČITA BIBLIJA OD 22. – 27. 02. 2012. Čitanje bi trebalo završiiti u ponedjeljak, 27. veljače, u jutarnjim satima. Na župnom panou su posavljene liste na koju se upisuju čitači.

 

I završetak korizme, te ulazak u Veliki tjedan obilježit će se u Okučanima. Na Cvjetnu nedjelju će se izvesti scenski prikaz “Muke i smrti Isusa Krista” koju uvježbava pedesetak vjernika iz župe Okučani i Gornjih Bogićevaca.

Na ulazu u crkvu je obavijest o čitanju Svetog Pisma

Vjernici se upisuju u raspored za čitanje biblije

Related Post