POLICIJSKO PRIOPĆENJE: Iz otključanog automobila ukrali torbicu s novcem i bankovnim karticama

381 0

18. listopad 2012.SAŽETAK – Jučer je na području policijske

uprave evidentirano 11 kaznenih djela. U području prometa se dogodile dvije (2) prometne nesreće s materijalnom štetom. Zabilježen je jedan (1) prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan (1) prekršaj iz Carinskog zakona.

 

KRAĐA IZ OTKLJUČANOG AUTOMOBUILA – Jučer, oko 14 sati, policiji je, 41-godišnjakinja prijavila, da joj je netko, na parkiralištu trgovačkog centra, u Slavonskom Brodu, Svačićeva ulica, iz parkiranog i otključanog osobnog automobila, otuđio torbicu sa novcem, bankovnom karticom i drugim dokumentima, oštetivši je za nekoliko tisuća kuna. Policija nastavlja rad u cilju pronalaska počinitelja.

 

UHVAĆENI MLADI LOPOVI – Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i 16-godišnjakom zbog sumnje u kazneno djelo teške krađe. Pritom je utvrđeno da su njih dvojica, 15./16. svibnja, razbili staklo na ulaznim vratima trgovine u Gundincima, ušli u unutrašnjost, otuđivši 10-tak kutija cigareta i razne slatkiše. Policija protiv njih podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.

 

Kriminalističkim istraživanjem nad 19-godišnjakom, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su utvrdili, da je on 8./9. listopada, na području općine Klakar, iz otvorenog skladišta ugostiteljskog objekta, otuđio iznad tisuću kuna kovanog novca. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava.

 

OBRAČUN PIJANACA – Sinoć, oko 23.45 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici braće Crljen, na parkiralištu je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba između dva alkoholizirana muškarca u dobi od 24 i 48 godina. Tijekom sukoba, u jednom trenutku 48-godišnjak je nožem ubo 24-godišnjaka, koji mu je uzvratio, udarivši ga rukama po glavi i tijelu. Obojici je ukazana liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje su ozljede 24-godišnjaka okvalificirane kao lakše, a ozljede 48-godišnjaka za sada nisu okvalificirane. U njihovu organizmu utvrđene su koncentracije alkohola u iznosu od 2,25 i 1,47 promila. Policija je od 48-godišnjaka oduzela nož, te protiv njega u suradnji sa državnim odvjetništvom, podnosi kaznenu prijavu za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda u pokušaju.


ALKOHOLIZIRANI VOZAČ IZAZVAO PROIMETNU – Sinoć, oko 22 sata, u Slavonskom Brodu, u Ulici Sv. Lovre, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba, a uzrokovao ju je alkoholizirani vozač. Do prometne nesreće je došlo, jer 33-godišnjak, upravljajući Golfom, prilikom vožnje nije držao potreban razmak, pa je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio vozila Peuegot, koje se kretalo ispred njegovog. Policija je vozača alko-testirala i u njegovu organizmu očitala koncentraciju alkohola u iznosu od 3,02 promila, te ga isključila iz prometa i zadržala u prostoriji za zadržavanje do otriježnjenja. Policija protiv njega podnosi obavezne prekršajne naloge, odnosno optužni prijedlog Prekršajnom sudu.

Related Post