POLICIJSKO PRIOPĆENJE – Opet pijanci za volanom

482 0

19. siječanj 2012. Jučer, oko 13.10 sati u Grabarju prometni

policajci su utvrdili da 43-godišnjak upravlja osobnim automobilom Opel Kadett pod utjecajem alkohola. U njegovu organizmu su izmjerili koncentraciju alkohola u iznosu od 2,79 promila. Također su utvrdili da upravlja vozilom iako mu je prethodno određena zaštitna mjera zabrane upravljanja. Alkoholizirani vozač je doveden i zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

 

Sinoć, oko 22.30 sati, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod su na graničnom prijelazu isključili iz prometa alkoholiziranog vozača. Obavljajući graničnu kontrolu na izlazu iz Republike Hrvatske utvrdili su da 41-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravlja osobnim automobilom Audi pod utjecajem alkohola. U vozačevu organizmu policija je alko-testom izmjerila koncentraciju alkohola u iznosu od 1,67 promila. Iz sigurnosnih razloga 41-godišnjak je isključen iz prometa, odbijen mu je izlazak iz Hrvatske, te je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a skraćeni prekršajni postupak će se održati danas.

 

Zahrđalu papovku pronašli u Radinju

 

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su jučer oko 11.05 sati preuzeli oružje koje je pronađeno u državnom lovištu Radinje. Naime, 34-godišnjak je na području lovišta nekoliko kilometara od Davora pronašao pušku koja je oštećena hrđom. Utvrđeno je da se radi po pušci, PAP M 59/66, cal. 7,62 mm sa osam komada streljiva.

 

NAPOMENA: Policija podsjeća na odredbe Zakona o oružju, koje građanima pružaju mogućnost dragovoljne predaje oružja bez sankcija. Dakle, građani koji ilegalno posjeduju (zabranjeno) oružje mogu pozvati policiju na broj 192. Policija dolazi po pozivu na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzima ubojita sredstva, a protiv građana koji su se odlučili na dragovoljnu predaju oružja, policija neće pokrenuti prekršajne niti kaznene postupke.

Related Post