. MEĐUNARODNI NANBUDO SEMINAR “OKUČANI 2012”

538 0

Proteklog vikenda u Okučanima je u organizaciji

Hrvatskog Keiraku Centra i Nanbudo kluba Slavonija održan 4. Međunarodni Nanbudo seminar “Okučani 2012”.

 

Na seminaru je nazočilo ukupno 8 Nanbudo klubova, od kojih 5 iz Hrvatske: NBK Sedam, NBK Kaptol, NBK Sunce, NBK Marija Bistrica i NBK Slavonija Okučani. Po prvi put nastupila su i 3 kluba iz Mađarskog Nanbudo saveza: NBK Szeged, NBK Lavina i NBK Free Line.

 

Seminar su i ove godine vodili Leo Rafolt, nositelj majstorskog zvanja 7. DAN i Branko Užarević, nositelj majstorskog zvanja 5. DAN. Svi sudionici seminara su imali priliku obnoviti svoje znanje te učiti nove tehnike Nanbudo borilačke vještine, koja iz dana u dan postiže sve veću popularnost upravo zbog svoje raznolikosti i atraktivnosti same tehnike. Dio seminara posvećen je i teoriji, pa je tako gosp. Leo Rafolt održao i jednosatno predavanje na temu usklađenosti tijela i uma kroz bavljenje ovom borilačkom vještinom. U tijeku seminara za posjetitelje upriličen je i prikaz Nanbudo tehnika koji su izveli članovi iz nekoliko klubova. Vrhunskom izvedbom tehnika oduševili su gledatelje. Na kraju seminara dodjeljene su i diplome pojedincima koji su pololožili za više stupnjeve. Ana Čabraja NBK Slavonija Okučani položila je za 5. kyu i Josip Crnković NBK Slavonija Okučani položio za 5. kyu Han.

 

U ime domaćina, svim voditeljima Nanbudo klubova, te pojedincima koji su pomogli u organizaciji ovog seminara zahvalili su se Anka Posavac – ravnateljica OŠ Okučani, dr.Marijo Bokulić – tajnik NBK Slavonija Okučani, Josip Terman -sponzor, Aca Vidaković, načelnik općine Okučani, te Zlatko Redžić, predsjednik NBK Slavonija Okučani.

Related Post