POLITIČKI POTRES – Mikšić podnio ostavku na mjeto predsjednika HDSSB-e i vijećnički mandat dao na raspolaganje

990 0

NOVA GRADIŠKA, 27. rujna 2011. – Ako je istina da je na sjednici GO HDSSB, održanoj sinoć, Josip Mikšić podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika i na raspolaganje dao svoj mandat gradskog vijećnika, doći će do nužnog prestrojavanja unutar Gradskog vijeća, a neizvjesna postaje i koalicija SDP-e i HDSSB-e. Doznajemo da

su i druga dva gradska vijećnika HDDSB-e, Dubravko Gubić i Dinka Matijević, spremni stranci dati svoje mandate na raspolaganje.

Potres na novogradiškoj političkoj sceni sigurno će izazvat raslojavanje unutar HDSSB-a koje se događa. Kolike će ono razmjere poprimiti treba pričekati i vidjeti kako će se ta stranka definirati u Novoj Gradiški. Kako saznajemo velike promjene događaju u se ovih dana unutar stranke, a kakav će one imati na Gradsko vijeće i njegovo funkcioniranje , gdje su HDSSB i SDP koalicijski partneri, treba pričekati politički rasplet unutar HDSSB-e. Dajući svoj mandat na raspolaganje znači da je Josip Mikšić dao i ostavku na mjesto predsjednika Vijeća. Od njega smo uspjeli doznati tek toliko da se o tome razgovara, da nije ništa još riješeno i da će se o tome vrlo brzo očitovati.

Događanja u HDSSB sigurno će se odraziti na funkcioniranje Gradskog vijeća pa se stoga postavlja puno pitanja. Prvo je, hoće li se nastaviti neprirodna koalicija SDP-a i HDSSB-, za koju se i do sada govorio da je na staklenim nogama. Kakve će to odnose donijeti u vijećničkim klupama teško je predvidjeti, jer predvidljiva nije ni koalicija HDSSB i HDZ i ostalih, koji mogu zajedno imati većinu u Vijeću, a SDP-u donijeti neprilike, jer koliko je koalicija HDSS neprirodna s SDP-om toliko je u ovom trenutku i s HDZ-om. U politici itekako vrijedi izreka „nikad ne reci nikad“, pa je u nekoj konačnici, nakon parlamentarnih izbora moguće i ovo stranačko preslagivanje na državnom nivou u kome na jednoj strani mogu biti HDZ i HDSSB, kojemu će, ukoliko ne završe u oporbi, HDZ biti poželjniji koalicijski partner od SDP-a.

Podsjetimo da je HDSSB na novogradišku političku scenu došao na mala vrata zahvaljujući Josipu Mikšiću i njegovoj Nezavisnoj listi koja mu se priklonila i donijela vijećničke mandate.

Ako se može izreći procjena da novogradiški HDSSB-ovci nisu onako „tvrdi“ kao vodstvo stranke, onda se i to može uzeti za razlog najnovijih događanja, koja su sigurno u vezi s predstojećim izborima. Za one koji su najavljivali raspad koalicije SDP-HDSSB uoči izbora najnovija događanja nisu iznenađenje. O razlozima, će se, kako je najavio, očitovati Josip Mikšić, kada će se konkretnije znati i kako će se novo stanje u HDSSB-e reflektirati na rad Gradskog vijeća.

Josip Mikšić i Zlatko Zebić (SDP)

Related Post

BURZA NEZAPOSLENIH

Autor - 14/08/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 13. kolovoza 2013. – U lipnju se u novogradišku ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prijavilo 180 osoba s…