POMOĆ „ZVJEZDICAMA“ U GUNJU DOŠLA IZ HERZOGENAURACHA

665 0

GUNJA, 9. prosinac 2014. – Petar Lončar, predsjednik Kulturno-sportskog društva „Croatia“ iz njemačkog grada Herzogenauracha i Marko Lončar, osnivač i prvi predsjednik tog društva, koje većinom okuplja članove koji su s područja

Nove Gradiške, danas su obradovali 20 članova Društva osoba s invaliditetom „Zvjezdice“, volontere i asistente koji djeci pomažu u nastavi, predsjednicu Stjepanku Leporiz i tajnicu Janju Šokčević. Petar Lončar uručio je tajnici tisuću eura, koje su za njene članove prikupili u Herzogenaurachu.

 

-Kada smo saznali za poplavu odlučili smo pomoći i u suradnji s Germanom Hackerom, gradonačelnikom Herzogenauracha organizirali akciju prikupljanja pomoći za stradalo stanovništvo. Grad je na korištenje dao jednu dvoranu u koju su građani Herzogenauracha donosili odjeću, hranu, alat, potrepštine za djecu i igračke, te sve ostalo što su smatrali da je potrebno u poplavi stradalom stanovništvu. Sve smo to natovarili u kamion i poslali u Novu Gradišku, koja je prijateljski grad s Herzogenaurachom. Grad Nova Gradiška je prikupljenu pomoć proslijedio u Gunju.

Neki ljudi su pitali da li mogu dati novčanu potporu pa smo otvorili račun na koji je novac uplaćivan. U Klubu smo se dogovorili da taj novac sami uručimo u Gunji hendikepiranoj djeci – kazao je Petar Lončar.

Udruga „Zvjezdice“ i njeni članovi dijelili su sudbinu ostalog stanovništva poplavljene županjske Posavine. Poplava je uništila prostorije u kojima su se okupljali i radili sa svim inventarom.

Na saniranju posljedica poplave i obnovi u županjskoj Posavini radili su i pripadnici Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske vojske Vinkovci. Brigadni general Ivan Jurić prolazi je pored prostora udruge i vidio rekvizite za igru i upitao o kojem se objektu radi. Kada je saznao da se radi o prostoru namijenjenom hendikepiranoj i bolesnoj djeci angažirao se oko obnove. Uz pomoć donatora hrvatska vojska prostor je obnovila.

Tajnica Janja Šokčević, Zahvaljujući se na donaciji iz Herzogenauracha, tajnica Janja Šokčević nije propustila u ima svih korisnika, zahvaliti se generalu Juriću i svim donatorima koji su omogućili da se objekt u roku od tri mjeseca obnovi i opremi, stvore uvjeti za boravak korisnika koji, osim iz Gunje, dolaze iz Vrbanje, Posavskih Podgajaca, Soljana, Rajevog Sela.

 

Društva osoba s invaliditetom „Zvjezdice“.pdf


 

Related Post

MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

Autor - 01/10/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 1. listipad 2012. – U organizaciji Udruge za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „POZITIVA“ danas je…