PONIŠTENJE CRKVENOG BRAKA

1301 0

POŽEGA, 24. ožujak 2014. – U Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević održao je 22. ožujka radni sastanak s imenovanim članovima Međubiskupijskog suda u Đakovu koji će djelovati u njegovu požeškom odjelu.

Među njima je Želimir Žuljević, imenovan sucem i istražiteljem, Dragan Hrgić, imenovan braniteljem ženidbenog veza te Saša Paveljak imenovan bilježnikom. Biskup je navedenim djelatnicima predstavio novoutemeljeni Međubiskupijski sud prvoga stupnja u Đakovu, čiji je moderator nadbiskup i metropolit Đuro Hranić a sudski vikar dr. Nikola Škalabrin. Istaknuo je pastoralno značenje Suda za Požešku biskupiju te je naznačio okvir djelovanja njegova odjela u Požegi.

 

Naglasio je da on u svemu odgovara sudskom vodstvu u Đakovu, ali da preuzima rješavanje ženidbenih parnica s područja Požeške biskupije te da je važno utvrditi organizaciju njegova djelovanja. Dogovoreno je da odjel ima svoj ured u prostorijama Ureda za crkveno-pravna pitanja Biskupskog ordinarijata te da predstojnik Ureda, Želimir Žuljević bude ujedno voditelj sudskog odjela, koji će u tim prostorijama čuvati svoje dokumente povjerene bilježniku Saši Paveljaku. Razgovaralo se o načinu rada odjela, radnom vremenu njegova ureda te o potrebnoj opremi. Zaključeno je da će uskoro svim župnim uredima Požeške biskupije biti dostavljena obavijest o radu odjela i postupku s obzirom na ženidbene parnice.

Related Post

RADOST ŽIVOTA

Autor - 05/05/2016 0
ZAPOLJE – U župnoj crkvi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju nedaleko Nove Gradiške požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je…

VOĆIN

Autor - 24/08/2014 0
U četvrtak, 21. kolovoza, na blagdan Gospe Voćinske, nekoliko desetaka tisuća vjernika iz požeškog, posavskog i zapadno-slavonskog dijela Požeške biskupije…