POTPISAN SPORAZUM: Prekogranična gospodarska suradnja između Nove Gradiške i Šapca vrijedna 800.000 eura

2294 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 5. lipnja 2018. – Gradonačelnici Nove Gradiške i Šapca, Vinko Grgić i Nebojša Zelenović, danas su potpisali Sporazum o gospodarskoj suradnji koji se temelji na projektu prekogranične suradnje koji je raspisala Europska unija. Nazočan je bio i predsjednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pavić, te zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina i direktorica Industrijskog parka Ivana Vončina-Toplek.

Projekt vrijedan 800.000 eura realizirat će se između Industrijskog parka Nova Gradiška i Industrijske zone Šabac.

– Radi se o projektima energetske učinkovitosti i edukacije vezane uz gospodarsku djelatnost. Osim razvoju prekogranične suradnje doprinijet će i edukaciji osoba za gospodarsku djelatnost , posebice starije životne dobi i povećati njihovu zapošljivost, te poboljšati energetsku učinkovitost i funkcioniranju Industrijskog parka – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić i naglasio da dva grada u posljednje vrijeme uspješno i intenzivno komuniciraju što je rezultiralo i potpisivanjem ovog sporazuma o gospodarskoj suradnji.

–Kao gradonačelniku Šapca velika mi je čast biti u Novoj Gradiški. Zadovoljni smo što možemo kao grad surađivati s prijateljima u Hrvatskoj. Imamo dobrih iskustava i zato smo odlučili da s gradom Nova Gradiška uspostavimo suradnju i odnos povjerenja što je jamstvo da se pokažemo kao pouzdani partneri i zajedno koristimo novac iz Europske unije i unaprijedimo život naših sugrađana. Grad Šabac je u Srbiji poznat kao lider na polju energetike. Do sada smo ostvarili nekoliko različitih projekata, kao što je izolacija stambenih zgrada i zgrada privatnog stanovanja, zamijenili smo led rasvjetu i gradimo toplanu na bio masu. Uvijek rado učimo od susjeda jer smo uvidjeli da u timu gradonačelnika Vinka Grgića imamo dobrog partnera, prepoznali smo srodne duše ker na isti način gledamo na javne poslove i razmišljamo o kvaliteti života građana – kazao je Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šabca.

– Drago mi je da smo uspostavili suradnju s Gradom Šapcem jer su oni do sada radili nekoliko projekata s Brodsko posavskom županijom i bili uspješni. Drago mi je da su još malo pomakli granice i došli u Novu Gradišku. Prijavljujemo projektne prijedloge iz područja energetske učinkovitosti i treninge za obuku na CNC strojevima sklopu programa cjeloživotnog obrazovanja – kazala je zamjenica gradonačelnika za gospodarstvo Ivana Trupina.

Related Post