UZ DAN OŠ „A. STARČEVIĆ“: Potpisan ugovor o energetskoj obnovi i najavljen projekt dogradnje škole

1453 0

Autor Franjo Samardžić

REŠETARI, 5.  lipnja 208. -Bilo je danas puno razloga za zadovoljstvo u Osnovnoj školi „Ante Starčević“. Jednako za učitelje i učenike,  roditelje i ukupnu lokalnu zajednicu.

Župan Danijel Marušić potpisao je  s tvrtkom „L Projekt” d.o.o. iz Jakšića ugovor o početku radova energetske obnove školske.  Ugovor vrijedan 2.224.314 kuna potpisao je u nazočnosti načelnika Općine Rešetari Zlatka Age, ravnatelja škole Tihomira Batale i županijske  pročelnice Anice Vukašinović. 

Radovi energetske obnove trajat će četiri mjeseca, a obuhvaćaju izgradnju toplinske izolacije vanjske ovojnice,  stropova, krova i stolarije, kao i ugradnju toplinskih ventila na radijatorima i zamjenu rasvjete energetski učinkovitijom. U sklopu energetske obnove, postojeća kotlovnica umjesto  loživog ulja koristit će zemni plin. Obnovit će se i krovište sportske dvorane. Treba istaknuti da će škola ostvarivati uštedu toplinske energije od čak 73 posto.

Energetskoj obnovi  škole treba dodati i najavu rekonstrukcije  i dogradnje školske zgrade. Projekt rade Brodsko-posavska županija, Ministarstvo znanosti  i obrazovanja o Općina Rešetari. Projekt vrijedan 8 milijuna kuna trebao bi se realizirati do 2020. godine.

Nisu stoga danas zadovoljstvo krili župan Danijel Marušić, ravnatelj škole Tihomir Batalo i općinski načelnik Zlatko Aga. Složni su da će rešetarački osnovci  napokon dobiti školu primjerenu vremenu u kome živimo, ističući pritom zajedništvo u realizaciji projekta, ali i zahvalu svima onima koji su dali i daju svoj doprinos da se  uvjeti za osnovno obrazovanje u Rešetarima dignu na zavidan nivo.

Župan Danijel Marušić izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova energetske obnove škola koje Brodsko-posavska županija ove godine provodi u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost među kojima je i škola u Rešetarima koja je također  ostvarila pravo na bespovratna sredstva iz europskih strukturnih investicijskih fondova namijenjenih povećanju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Razloga da najzadovoljniji bude imao je ravnatelj škole Tihomir Batalo jer je današnje potpisivanje ugovora  bio najljepši poklon koji je škola mogla dobiti uz 187. obljetnicu školstva u Rešetarima i 70. obljetnicu škole.

Ništa manje zadovoljan nije bio ni Zlatko Aga, načelnik Općine Rešetari, jer će kada se obave radovi  energetske učinkovitosti i škola dogradi u općini Rešetari osnovne škole uz tradiciju imati i sve uvjete za potrebe  suvremenog osnovnog obrazovanja.

Related Post