Potpisan ugovor o izgradnji kolektora koji će pročišćene otpadne vode od Nove Gradiške dovesti do Save

2209 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 28. lipnja 2020. – U sklopu provedbe projekta izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Aglomeracije Nova Gradiška-Cernik-Rešetari, čiji je nositelj Vodovod zapadne Slavonije Nova Gradiška, Grad Nova Gradiška i općine Rešetari i Cernik potpisale su ugovor o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za kolektor koji će pročišćavanu otpadnu vodu od uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Novoj Gradiški provesti do Savskog Boka, gdje će se ulijevati u Savu.

Priča o izgradnji pročistača otpadnih voda dosta dugo traje pa se, kako kaže Davor Rukavina, direktora Vodovoda zapadna Slavonija, u međuvremenu promijenio zakonodavni okvir i uveden kombinirani pristup. Postojeći vodotoci lateralni kanal i Šumetlica nisu dovoljni recepijenti za ispuštanje otpadnih voda iz uređaja pa se mora napraviti oko 6,5 kilometara kolektora do Save.

Izrada idejnog i glavnog projekta kolektora od uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Novoj Gradiški do Savskog Boka izvodit će HIDRO PLUS d.o.o., Osijek. Ukupne je vrijednosti 366.600 kuna bez PDV-a. Sa 73 posto sufinancira ga EU, Hrvatske vode 12 post, a Grad Nova Gradiška i općine Rešetari i Cernik sa 15 posto.

Related Post

STOP KOMARCIMA

Autor - 26/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 26. svibnja 2014. – Obilne kiše i velika vlažnost, uz sve više temperature, pogoduju razmnožavanju komaraca pa su…