POTPISANI UGOVORI SA GRADSKIM STIPENDISTIMA

994 0

NOVA GRADIŠKA, 23. veljače 2015. – Danas je u gradskoj vijećnici upriličeno prigodno potpisivanje ugovora sa učenicima i studentima gradskim stipendistima za 2015. godinu.

Ugovori su potpisani s 36 studenata od kojih je 12 novih i 10 učenika, od kojih su tri nova stipendista. Studentske stipendije iznose 600, a učeničke 400 kuna. Grad je u proračunu za ovu godinu za stipendije osigurao 292.000 kuna.

Gradonačelnik Željko Bigović izrazio je zadovoljstvo što je Grad Nova Gradiška i ove godine osigurao novac za sufinanciranje školovanja učenika i studenata uvjeren da će gradski stipendisti uspješno završiti obrazovanje.

-Namjera nam je da Grad Nova Gradiška s skromnim sredstvima pomogne školovanje učenika i studenata, a time i kućne budžete roditelja. Osobiti mi je drago što su ove godine svi oni koji su ispunjavali uvjete, a naročito smo uvažavali socijalni moment, dobili stipendije i pomoć u školovanju.

Stvaraju se preduvjeti u Gradu Nova Gradiška da se po završetku školovanja možete vratiti u svoj grad, zaposliti se i tu nastaviti živjeti. Postoje dobri izgledi da u Industrijskoj zoni ove godine ozbiljno započne sa radom tvornica Atlantic grupe, a u drugoj polovici godine s zapošljavanjem će u novoj tvornici početi i Klima oprema. U te dvije tvrtke narednih godina će doći do povećanog zapošljavanja. Nastojimo stvoriti preduvjete za nova ulaganja u Industrijsku zonu ali i stabilizirati naše tvrtke u drvnoj industriji. Bilo bi mi izuzetno drago da posao nađene u struci i u svome gradu te da ispunimo i ovu ugovornu obvezu i ostanete tu živjeti – kazao je gradonačelnik Željko Bigović.

-Jako je teško izdržati financijski put naše djece do njihovog akademskog statusa. Sretna sam što je Grad u svojim mogućnostima pridonio da vama učenicima i studentima, kao i vašim roditeljima, olakša taj put.

Želim vam da postižete dobre uspjehe kao i do sada, ali i da, uz to što ćete vrijedno učiti, nađete vremena biti zaljubljeni, sjesti sa svojim prijateljima uz poneku kavicu, doći do svojih obitelji i do našeg malog grada. Želim vam, ne samo da postanete intelektualna elita naše Hrvatske, nego da ostanete dobri i pošteni ljudi. Bez obzira gdje studirate, bio to veliki Zagreb, ili neki regionalni centri, nikad se nemojte sramiti reći iz koji ste osnovnih i srednjih škola došli u jednom malom gradu – kazala je zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević i zaželjela gradskim stipendistima puno uspjeha u školovanju.

Related Post

JOŠ JEDNA RADIO POSTAJA

Autor - 04/11/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 4. studeni 2014. – Vijeće za elektroničke medije na sjednici održanoj 16. listopada očitovalo se na objavljeni Poziv…

Vincetovo

Autor - 22/01/2012 0
NOVA GRADIŠKA 22. siječnja 2012. – Danas je gvardijan cerničkog samostana fra Anto Perković posvetio malčanske vinograde kod križa obnovljenog…