Potpisani ugovori za dodjelu gradskih stipendija

1759 0

NOVA GRADIŠKA, 19. siječnja 2018. – Bilo je danas puno zadovoljstva u gradskoj vijećnici. Gradonačelnik Vinko Grgić, u nazočnosti svojih zamjenika Ivane Trupine i Borislava Vidošića, potpisao je i uručio 34 ugovora o stipendiranju studenata i učenika.

U proračunu za 2018. godinu Grad Nova Gradiška osigurao je za stipendiranje studenata i učenika 300.000 kuna. Studentska stipendija iznosi 800, a učenička 500 kuna mjesečno.

Od 24 studenta koje će grad stipendirati 11 je novih, a 13 su studenti koji su pravo na stipendiju ostvarili prijašnjih godina. Od 10 učeničkih stipendija četiri su nove.

-Ove smo godine povećali smo sredstva za stipendije na 300.000 kuna. Nekada je to bilo znatno manje. Prošle godine smo povećali stipendije sa 600 na 800 kuna za studente i sa 400 na 500 kuna za srednjoškolce. Solidan je to sada iznos.

Do sada se nije točno znalo kada će stipendije biti isplaćene. Sada ćemo u slijedećih nekoliko mjeseci promijeniti tu praksu i svakog 10. u mjesecu, kada gradska uprava i gradska poduzeća dobivaju plaću, biti će isplaćene i stipendije. Za vas je to važno da se možete organizirat i da se izbjegne neizvjesnost koja do sada nije nikome bila dobra, pa ni nama.

Do sada je bilo puno zahtjeva, ali i puno odbijanja zahtjeva jer su bili takvi kriteriji. Prošle godine je bilo 14 novih stipendija, a kriteriji su bili takvi da je samo jedan student mogao dobiti stipendiju. Smatrali smo da je to problem i kriterije smo promijenili. Sada je kriterij redovnost i ne zavirujemo u indekse i gledamo ocjene, pa je svih 14 kandidata dobilo stipendije. Smatramo da je bitno je završite fakultet. Ove se godine javilo puno više kandidata. Dobili ste stipendije jer ste ispunili kriterije i imali dobre ocjene. Žao mi je onih učenika i studenata koji nisu dobili stipendije. To je znak da za slijedeću godinu u slijedećem proračunu trebamo povećati sredstva tako da i ostali dobiju stipendije – kazao je Gradonačelnik Vinko Grgić i učenicima i studentima poželio uspjeh u školi i dodao da je za dobivanje stipendije u slijedećim godinama bitno da redovno završavaju godinu.

Related Post