PREDPREMIJERA KAZALIŠNE PREDSTAVE TEATRA GAVRAN

1328 0

NOVA GRADIŠKA, 28. siječanj 2014. – Učilište Relković u ponedjeljak 27.siječnja 2013. ugostilo je predpremijeru nove komedije književnika i dramatičara Mire Gavrana “SLADOLED”,

koja na duhovit način tematizira sudbinsku odrednicu koju životu žena daju odnosi s muškarcima.

 

Predstava je nastala u produkciji Teatra Gavran a najavljena je kao neobična komedija u kojoj su junakinje majka i kći čiji se uzajamni odnos i odnos prema muškarcima, koji su ih sudbinski odredili, opisuje kroz dinamične humorne prizore u kojima će se prepoznati svaka žena.

 

“Riječ je o komediji nastaloj prema potpuno novom tekstu s dosta emotivnih momenata, u kojoj se na atraktivan način isprepliće emotivno i humorno u život jedne majke i kćeri. S tom predstavom nastavljamo svoju liniju komedija ali i predstava koje su duboko ugrađene u našu suvremenost, a koje pokušavaju na humoran način progovoriti o ozbiljnim stvarima”, istaknuo je u razgovoru MIRO GAVRAN.

Njih dvije – majku i kćer igrale su MLADENA GAVRAN i ANA VILENICA, a Gavranov najnoviji dramski uradak za tu je priliku režirao BORIS SVRTAN, glumac sa brojnim redateljskim uspješnicama . Scenu i kostime osmislila je JASMINA PACEK.

Novogradiška publika predstavu je pratila sa posebnim zanimanjem i istinski uživala u glumačkim bravurama neponovljive Mladene Gavran koja je svojom igrom dotaknula srca mladih majki s vječnim problemima kako privoliti dijete za odlazak u vrtić, pa prevarenih žena i ostavljene djece, strpljivih majki buntovnih tinejdžerica, majki vječnih savjetnica i voditeljica, starih majki u zalasku života. U glumačkim bravurama odlično ju je pratila mlada poznata glumica Ana Vilenica, s vrhunskim transformacijama od male trogodišnje djevojčice do zrele žene i majke koja kroz život prolazi gotovo identičnim putevima svoje majke (Eh taj vječni krug…. ).

Bilo je suza, bilo je smijeha, bilo je suosjećanja, bio je istinski doživljaj biti dio čarolije što se zove KAZALIŠTE . Kazalište kao istinska slika života, kao mjesto gdje se život propituje, rasčlanjuje, gdje se traže odgovori. Vjerujemo da su novogradiški kazališni sladokusci sinoć saznali odgovor zašto se predstava zove SLADOLED, jer pljesak odličnoj ekipi Teatra Gavran potrajao je dugo, bio je snažan, ali i nježan…kao sladoled.

 

Gostovanje Teatra Gavran u Novoj Gradiški medijski su popratili novogradiški internet portali, a cvijeće glumicama darovao je stalni sponzor Učilišta Relković – Cvjećarnice Mimoza Nova Gradiška.,

 

kvpoumar

Related Post

GRANIČARI SVOME GRADU

Autor - 10/12/2012 0
Gradu i župi u čast Hrvatsko pjevačko društvo Graničar održalo je tradicionalni svečani koncert 8. prosinca u Domu kulture.

SA ŠKOLOM U KAZALIŠTE

Autor - 02/03/2012 0
NOVA GARDIŠKA 2. ožujka 2012. – U četvrtak, 1.ožujka 2012. na kazališnim daskama Dvorane Relković gostovalo je Dječje kazalište „Ivana…