PREDSJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA LJEPŠA RAKAS VUJČIĆ: Naš grad je vrijedan svakog našeg truda, rada i odricanja

2108 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 8. prosinac 2019. – Svečanu sjednicu Gradskog vijeća, upriličenu u povodu Dana grada, otvorila je njegova predsjednica Ljepša Rakas Vujčić.

-Poštovane Novogradiščanke i Novogradiščani, kolegice i kolege, vijećnice i vijećnici, uvaženi visoki gosti i uzvanici, potpredsjedniče Sabora, saborski zastupnici, župane, gradonačelniče Vinko sa zamjenicima, pročelnicima, suradnicima iz gradske uprave, gradskih ustanova i poduzeća, predstavnici medija, dame i gospodo sve vas srdačno pozdravljam i zahvaljujem što ste nazočni na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Nova Gradiška. Također pozdravljam županijske vijećnike i predstavnike mjesnih odbora Grada Nova Gradiška.
Nova Gradiška slavi svoj Dan grada i Blagdan Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Ne možemo u ovim svečanim trenucima da se s ponosom ne sjetimo svih naših sugrađana koji su svoj rad, znanje i postignuća utkali u dobrobit grada Nova Gradiška. S posebnom zahvalnošću i pijetetom sjećamo se svih poginulih, umrlih i nestalih sudionika Domovinskog rata. Toplo pozdravljam članove njihovih obitelji, roditelje, udovice, djecu i sve branitelje, napose invalide Domovinskog rata.
Tijekom 2019. godine imali smo sjednice Gradskog vijeća u redovnim terminima, a naše gradske vijećnice i vijećnici Ivan, Igor, Tomislav, Željko jedan i Željko drugi, Vesna, Zoran, Vlatko, Franjo, Jelena, Ljiljana jedna i Ljiljana druga, Marija, Marijana, Antun i Matej su dolazili redovno na sjednice Gradskog vijeća, tako da smo na svakoj imali više nego dovoljan broj vijećnika za pravovaljano odlučivanje. Usvojili smo niz odluka i programa za poticanje razvoja gospodarstva, unapređenje komunalne infrastrukture, uređenje gradskih ulica, kao i unapređenje rada u našim ustanovama i poduzećima, a pomagalo se našim školama i Bolnici. Vodilo se računa o socijalnoj problematici naših sugrađana, o našoj vrtićkoj djeci, o učenicima i studentima o čemu ćete opširno čuti u nastavku ove sjednice.
Svojim radom i odlukama nastojimo poboljšati kvalitetu života naših građana i voditi računa o sredstvima koja su nam povjerena na gospodarenje.
Nova Gradiška je sigurno i ugodno mjesto za život, a svi relevantni ekonomski pokazatelji pokazuju gospodarski rast grada Nova Gradiška. Ove godine u našem gradu održana je sjednica Vlade RH pa se nadamo da će se Projekt Slavonija osjetiti i u gradu Nova Gradiška.
Izuzetna mije čast i mi je zadovoljstvo pozdraviti dobitnice i dobitnike javnih priznanja Grada Nova Gradiška. Od srca vam čestitam, jer su kriteriji za ova priznanja znanje, kompeticije, izvrsnost i uspješnost. Vi to svakako imate i zato ste predloženi i izabrani. Ne mnogu, a da ne kažem, da je među dobitnicima eminentni, svjetski priznati i poznati dramaturg i književnik, naš sugrađanin, Miro Gavran.
Poštovane Novogradiščanke i Novogradiščani, naš grad je vrijedan svakog našeg truda, rada i odricanja.
Još jednom u ime svih svojih kolegica i kolega, gradskih vijećnica i vijećnika, čestitam vam dan grada i Blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, te nadolazeće blagdane koji su pored nama. Želim našim gostima da se ugodno osjećaju u Gradu Nova Gradiška i da nam opet dođu – kazala je Ljepša Rakas Vujčić, otvarajući svečanu sjednicu Gradskog vijeća upriličenu u povodu Dana grada.

Related Post