PREDSJEDNIK DEMOKRŠĆANA: Povratak Ivana Višića u politiku

1771 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 12. siječnja 2018. – Na sinoć održanom osnivačkom Saboru Hrvatske demokršćanske stranke Ivan Višić je izabran za predsjednika novogradiškog ogranka.

Nije nepoznato ime na novogradiškoj političkoj sceni. Bio je na čelu novogradiškog HSLSA-a u vrijeme kada je ta stranka bila visoko pozicionirana i zajedno s HSS-om, HNS-om i SDP-om sudjelovala u obnašanju predstavničke i izvršne vlasti u Novoj Gradiški. Nakon neslaganja s vodstvom HSLS-a na državnoj razini, Ivan Višić istupa iz stranke i zajedno s dijelom novogradiških liberala prelazi u HNS. Ta stranka, međutim, postupno nestaje s novogradiške političke scene, pa tako i Višić napušta politiku.

Zahvaljujući se na izboru za predsjednika obrazložio je zašto se priključio i pristupio Hrvatskoj demokršćanskoj stranci.

-Pretpostavljam da većina ovdje prisutnih zna da sam dugo godina bio u politici u Novoj Gradiški, a prije nekoliko godina kada sam rekao da se više neću baviti politikom. Da nije bilo mog prijatelja dr. Zorana Jukića, vjerojatno večeras ne bi ovdje sjedio, pogotovo jer ne dolazim iz HSS-a, miljea iz kojeg je većina ovdje prisutnih. Bio sam dugo godina u HSLS-u predsjednik, županijski predsjednik i na drugim raznim funkcijama. Politike sam se zasitio i milio sam da se više nikad neću vratit u politiku.

Za to postoji nekoliko razloga, osim prijateljstva sa Zoranom. Vidim da je situacija u Hrvatskoj takva da moramo preuzeti ulogu mladih koji odlaze Hrvatske. Netko mora ovdje ostat i stvarat uvjete da se ti mladi vrate. Nažalost, u Hrvatskoj situacija nije dobra. Sve više nas mladih napušta. Očekujem da će i moja djeca otići, jedna kćer je već u Austriji. Što će biti sutra neznamo. Mladi trebaju naše iskustvo i našu pomoć da ostanu, da sve naše ceste koje de grade, kanalizacije i ostalo, da ne bude uzalud i da sredstva koja povlačimo iz Europske unije ne budu bačena u vjetar. Moramo se borit i na sebe preuzet ulogu u dijelu u kojem možda nismo ni željeli.

Vraćam se u devedesete godine kada smo neke stvari odrađivali i opet moramo. Naša stranka, sjećam se iz devedesetih godina Hrvatske kršćanske demokratske unije sa poznatim i jakim političarima i prepoznatljivim programima. Kroz vrijeme ta je stranke izgubile na svojoj važnosti. Sada dolazi vrijeme povratka tradicionalnih stranaka na ove prostore. Ovaj skup kazuje da naša stranka ima perspektivu na našem području. Prostora ima i mi ćemo se dalje širit. Treba ostat vjeran tradicionalnim vrijednostima demokršćanstva i ne ući u negativne vode koje donosi vlast, a u koje su sve stranke upale. To se kod nas ne smije ponovit jer ako tako budemo radili građani nas neće prepoznat. Imamo šansu da napravimo puno. Stoga pozivan građane Nove Gradiške da prouče program demokršćanske stranke i vide da je to stranka posebnih vrijednosti, da nam treba dati šansu jer dosta toga možemo napravit za grad i njegovu budućnost – kazao je Ivan Višić obraćajući se nakon izbora za predsjednika novogradiškog Ogranka Hrvatske demokršćanske stranke.

Related Post

Autor - 27/06/2018 0
LJETO U KNJIŽNICI 2018. : Stručni tim Gradske knjižnice Nova Gradiška i ovoga je ljeta (srpanj/kolovoz) pod pokroviteljstvom Grada Nova…