Prekrasna glazbena božićna čestitka KUD-a Dragalić

2646 0

Autor Ivanka Herceg

DRAGALIĆ – U organizaciji KUD-a Drgalić na blagdan je sv. Stjepana u mjesnom domu u Dragaliću održan prekrasan Božićni koncert, kojim su domaćini i njihovi gosti, članovi KUD-a Rešetari, velikom broju poklonika kulturne baštine poželjeli sretan i blagoslovljen Božić i to na najljepši, tradicijski način.

Ženska pjevačka skupina KUD-a Dragalić otvorila je koncert toplim božićnim pjesmama Radujte se narodi i Narodi nam se kralj nebeski, a potom je svima dobrodošlicu i dobre želje uputila Katica Matijašević, predsjednica Društva.

U ime općine i Općinskoga vijeća obratio se i načelnik Zvonimir Karlik, koji je uz blagdanske čestitke zahvalio i KUD-u na svemu što tijekom godine čine za društveni život , ali i na promociji svoga mjesta diljem Hrvatske.Među brojnom publikom bili su i dolaskom dali potporu KUD-u i fra Ivo Brezović,župnik župe Duha Svetoga Gornji Bogićevci te vlč. Roko Ivanović, novogradiški kapelan.

Od ove godine KUD Dragalić ima i dječju folklornu sekciju i vrlo su ponosni na svoje najmlađe članove uzrasta od 3 do 12 godina,koje je za njihov prvi nastup pripremala Kristina Modrić, članica KUD-a. Poslije spleta Slavonije na dječji način, splet Slavonije izveli su i članovi folklorne sekcije odraslih KUD-a domaćina pod vodstvom koreografa Zvonka Šantića i uz pratnju tamburaša koje vodi Marko Derežanin. Uslijedila je glazbena i plesna šetnja u sisačko moslavački kraj, koreografijom Posavine u izvedbi KUD-a Rešetari, a potom su Dragalićani prikazali i djelić kulturnog i tradicijskog bogatstva Hrvata Bunjevaca koreografijom Bunjevačkih plesova. Vrlo zanimljivo, ali i zahtjevno bilo je momačko nadigravanje iz koreografije Banata KUD-a Rešetari, a koncert su prvom svojom izvedbom spleta pjesama i plesova Korduna zaključili domaćini. I tamburaši obadva Društva slavonsko su ozračje podarili bezvremenskim pjesmama, a Dragalićani predstavili po prvi puta i novu pjesmu Đure Matokanovića, Sačuvajte Slavoniju koju pamtim. Poslije koncerta druženje uz pjesmu i ples nastavljeno je u zajedništvu sudionika koncerta i mještana općine Dragalić.

Related Post

BICIKLISTIČKA VOŽNJA

Autor - 15/10/2014 0
SLAVONSKI BROD, 14. listopad 2014. -Dana 13. rujna, oko 8.30 sati, ispred zgrade policije u Mažuranićevoj ulici, u okviru programa…