“DJECA I MLADI IZ MAGDALE”

655 0

ŠTIVICA, 14. srpnja 2015. – U Štivici ima prilično djece i mladih koji vole svoje selo i župu i rado se druže. Mještani i vjernici od milja ih zovu „Djeca i mladi iz Magdale“.

U petak, 10. srpnja, održali su i Druge dječje igre pod nazivom„Božje čudo – to sam ja!“ U srpnju župa slavi i svoju zaštitnicu, svetu Mariju Magdalenu, pa su igre započele zajedničkom molitvom djece, mladih, roditelja ižupnika, Josipa Vračarića, svetici u čast, u župnoj crkvi. Nakon toga preselili su se uhladovinu velikog župnoga dvorišta, podijelili u skupine i nastavili radom. Teme igre i rada bile su: „Bogje stvorio sve“, „Bogu hvala na svemu što mi je dao“ i „Čudo – to sam ja“.

 

Organizaciju je, u suradnji sa župnikom, preuzela vjeroučiteljica Marina Dedoević, kojoj su desna ruka bili mladi. Oni su prerasli igre, ali rado sudjeluju u organizaciji i pomažu u svemu u župi. Igralo se povlačenja užeta, nošenja jaja u žlici, skakanja u vrećama, utrkivalo, igralo nogomet, itd. Uslijedili su tombola, u kojoj je svaki sudionik nešto dobio i podjela medalja, kao uspomena na „Druge dječje igre“. Sve je završenozajedničkim fotografiranjem i zahvalom župniku na suradnji igostoprimstvu u prostorima crkve i župnoga dvora. Djeca i mladi izMagdale već duže vrijeme kroz male akcije i sitne događaje želepridonijeti radosti i životu župe i sela. Raduju se igrama i sljedećegodine, a posebno skorom kirvaju, zaštitnici župe, 22. srpnja. Taj dan Štivičani i danas zovu „Mandalina“.

 

Višnja Mikić

Related Post

ŠVARGLIJADA U HRVATA 2016.

Autor - 21/01/2016 0
STARO PETROVO SELO, 21. siječanj 2015. – U organizaciji Turističke zajednice Staro Petrovo Selo, Općine Staro Petrovo selo i Udruge…

1000 KUNA ZA NOVOROĐENO DIJETE

Autor - 14/12/2011 0
  STARO PETROVO SELO, 13. prosinac 2011. – Općinski načelnik Željko Kočijašević je danas u ime Općinskog vijeća mladim obiteljima…