PRENOSIMO IZ NG GODIŠNJAKA: Opća bolnica Nova Gradiška u posljednje dvije godine veliko je gradilište

1629 0

Opća bolnica Nova Gradiška u posljednje dvije godine veliko je  gradilište. Privode se kraju radovi  na  energetskoj obnovi   nove bolnice ukupno vrijedni 20 milijuna kuna. Početkom 2021. godine  završena je obnove  stare  bolnice vrijedna  8,2  milijuna kuna, a prije toga  energetska obnova Ginekologije, Pedijatrije, Polikliničkog odjela, Odjela kirurgije i Interne medicine u koje utrošeno 6,2 milijuna kuna.

  Osim što je nastavljeno sa   stvaranjem   primjernih uvjeta za rad medicinskog i drugog osoblja, te pacijenata, veoma je važno za istaknuti da se  energetskom obnovom  bolničkih zgrada   ostvaruju velike uštede u potrošnji energije. Dr. Josip Kolodziej, ravnatelj  Opće bolnice Nova Gradiška, kao primjer ističe da, uz zamjenu toplovoda   u staroj bolnici  ušteda na grijanju iznos čak 52 posto. Radi se o zgradi  u kojoj su psihijatrija, palijativa,  neurologija i  COVID odjel. 

   Župan Danijel  Marušić često ističe  ulaganja u zdravstvo čime se na zavidan nivo podižu uvjeti pružanja  zdravstvenih usluga  u  županijskim bolnicama i njihovo dobro funkcioniranje, što se, kako naglašava,  pokazuje  u pandemiji  koronavirusa i uspješnom zbrinjavanju oboljelih.  Prezadovoljan  je  s radom  ravnatelja dr. Josipa Kolodzieja i dr Josipa Samardžića jer su ustrojili sustav koji jako dobro funkcionira. 

    U novogradišku bolnicu utrošeno je  više od 80 milijuna kuna, a  župan ističe da se  s time ne staje, već ide s novim projektima.  Sredinom listopada  posjetio  je novogradišku bolnicu, upoznao s tijekom radova, a  s  dr. Kolodzijem  razgovarao o  budućim projektima. 

    Treba naglasiti  da se ne radi samo o uređenju bolničkih zgrada već i velikim ulaganjima u opremu i  suvremene  uređaje potrebne zdravstvu. 

    I 2021. godinu obilježili su veliki napori u zbrinjavanju i liječenju  oboljelih od  koronavirusa.  Nakon  pomoći  za obnovu Odjela dijalize, Grad Nova Gradiška  i 10 općina novogradiškog kraja namakli  su 600.000 kuna za liječenje COVID pacijenata, a  Brodsko-posavska županija je  kupila PCR uređaj vrijedan 320 tisuća kuna.  

   -Zgrada u kojoj se liječe covid pacijenti zahtijevala je određene preinake kako bi se  mogli liječiti terapijom  kisikom, a trebalo je nabaviti i određenu opremu.  COVID odjel  može sada  zbrinuti sve covid pacijente sa zapadnog dijela Brodsko- posavske županije  -kazao je dr. Josip Kolodziej, zahvaljujući im na pomoći. 

  Dodajmo da  je  s   dr. Boris Lovrić, voditeljem Rodilišta,  11. listopada primio donaciju  od tri uređaja namijenjena za rodilište.  Članovi Kluba  roditelja nedonoščadi „Palčiči“, predvođene Željkom  Vučko,  uručili su uređaje  vrijedne oko 100.000 kuna. 

 

Related Post