PRENOSIMO IZ NG GODIŠNJAKA: „Sloboština“ d.o.o. za ljepše i čišće Okučane  

1363 0

Sloboština d.o.o za komunalne djelatnosti i njegovi djelatnici  zaslužni su  za to što su  Okučani primjereno uređeno mjesto čije središte  plijeni pozornost  svojim javnim površinama  koje su  točka na i  aktivnostima  koje je Općina Okučani  godinama ulagala u izgradnju i obnovu  društvenih objekata i  komunalne infrastrukture. 

Uz to, ovo komunalno  poduzeće u vlasništvu Općine Okučani, osim što obavlja   poslove održavanja javnih površina i nerazvrstanih cesta, održava  groblja na području općine i bavi se  poslovima ukopa, te  vodi tržnicu. U zimskom periodu održava i čisti od snijega  nerazvrstane ceste i javne površine. 

Komunalno poduzeće „Sloboština“  i njegovi djelatnici na čelu s  Ivanom Golubom imaju veoma značajnu i odgovornu  ulogu u realiziranju plana gospodarenja otpadom u skladu s zakonskom regulativom i  mjerama koje se poduzimaju u zaštiti okoliša na području   općine Okučani koje  Općina  ima  kao jedinica lokalne samouprave. Da  ta komunalna  tvrtka dobro  obavlja  posao  potvrđuje zavidan nivo  prikupljanja,  razvrstavanja   i odvoza otpada čemu je, mora se to naglasiti,   u velikoj mjeri doprinijela  uspješna edukacija građana.  

Uspješnosti poslovanja i pružanja usluga Sloboštine d.o.o za komunalne djelatnosti  doprinosi  dobra opremljenost radnim strojevima  i opremom. Zahvaljujući  Općini Okučani i sredstvima ministarstava i fondova EU nabavljeni su traktor, kombi vozilo, a uz ostalu opremu, malčeri i ralice što  doprinosi  uspješnosti  u radu i pružanja usluga. 

Related Post

Izložba :

Autor - 07/05/2019 0
Od 10. svibnja, kada se u Gradskom muzeju otvara, Novogradiščani će do kraja kolovoza moći razgledati jedinstvenu izložbu KAD BI…