Preventivna akcija u prometu s naglaskom na bicikliste

1062 0

SLAVONSKI BROD, 13. prosinac 2018. – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, jučer, u vremenu od 13 do 17 sati, proveli su preventivno represivnu akciju u prometu s naglaskom na bicikliste. Akcija je bila poglavito preventivna, kojom prilikom su policijski službenici podsjećali bicikliste na sigurno sudjelovanje u prometu te važnosti poštivanja prometnih propisa, korištenja reflektirajućih prsluka, pravilnog osvjetljenja, te tehničke ispravnosti bicikala, te su također pritom biciklistima na poklon uručivali reflektirajuće prsluke. U okviru akcije policijski službenici su kontrolirali 40 vozača bicikala, utvrdivši šest prekršaja biciklista, kojima su za počinjene prekršaje uručivali uglavnom upozorenja, no utvrdili su i druge prometne prekršaje, koje su počinili vozači osobnih automobila (tri slučaja prekršaja nepropisne brzine).

Teško ozlijeđen biciklista – U Slavonskom Brodu, oko 17.05 sati, na raskrižju Svačićeve, Rimčeve i Lucićeve ulice, u kružnom toku, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 54-godišnji biciklista. Policija je očevidom utvrdila, da je do prometne nesreće došlo jer je 29-godišnjakinja, upravljajući osobnim automobilom ušla u kružni tok, ne propustivši biciklistu, koji se već kretao unutar kružnog toka. Pritom je došlo do udara vozila u bicikl, te pada bicikliste. U ovoj prometnoj nesreći biciklista je teško ozlijeđen, te je prevezen u bolnicu, gdje je zadržan na liječenju. Policijski službenici protiv 29-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu i prekršajnu prijavu protiv 54-godišnjaka Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (prilikom vožnje nije koristio reflektirajući prsluk).

Related Post

PROMETNA NESREĆA

Autor - 07/01/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 7. siječnja 2015. – U ponedjeljak, dana 5. siječnja, oko 8.40 sati, u prometnoj nesreći koja se dogodila…