PREVENTIVNO – REPRESIVNA AKCIJA POLICIJE

1153 0

NOVA GRADIŠKA, 18. siječanj 2013. – Ako se napijete i uz to vozite automobil neće vam pomoći ni sv. Vinko jer policija neće imati razumijevanja za alkoholizirane vinopije i štovatelje zaštitnika vinograda.

 

-Povodom tradicionalnog obilježavanja dana Sv. Vinka, odnosno blagoslova vinograda, djelatnici prometne policije će tijekom dana i noći 22. i 23. siječnja (utorak /srijeda) provoditi pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača.

 

Cilj pojačanih preventivno-represivnih aktivnosti policijskih službenika, a koje su usmjerene na vozače koji upravljaju pod utjecajem alkohola ili droga je podizanje razine sigurnosti u cestovnom prometu i jačanje osjećaja sigurnosti kod svih građana, odnosno sudionika u prometu.

 

Temeljem iskustva iz ranijih godina očekujemo povećan broj sudionika u cestovnom prometu, kao i vozače koji nakon konzumiranja alkoholnih pića upravljaju svojim vozilima ugrožavajući time svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu.

 

Pojačana nazočnost i aktivnosti policijskih službenika provodit će se na svim važnijim cestovnim pravcima, posebice onima koji su se tijekom 2012. godine pokazali kao najugroženije točke u smislu događanja prometnih nesreća u kojima je evidentiran alkohol, a pojačano će se nadzirati promet na takozvanim „vinskim cestama“.

 

Uz nadzor alkoholiziranosti vozača policijski službenici će postupati i prema drugim vrstama prekršaja u prometu, a posebice onim prekršajima koji su uzrok prometnih nesreća s najtragičnijim posljedicama, kao što su prekoračenje brzine kretanja, nepropisno pretjecanje i drugi grubi prometni prekršaji.

 

Savjetujemo svim vozačima da ne sjedaju za upravljač svojih vozila ukoliko su konzumirali alkoholna pića, a to se odnosi i na vozače bicikliste u prometu nad kojima će se također vršiti nadzor alkoholiziranosti, tehničke ispravnosti i osvijetljenosti, kao i korištenje reflektirajućih prsluka.

 

Ukoliko su vozači ipak konzumirali alkoholna pića, a moraju putovati i doći do kuće, stana ili drugog željenog cilja, naš je savjet da koriste javni gradski prijevoz, taxi prijevoz ili da prepuste upravljače svojih vozila drugim osobama koje nisu konzumirale alkohol i koji imaju važeću vozačku dozvolu- navodi u današnjem priopćenju Policijska uprava brodsko-posavska.

Related Post