Preventivno-represivne aktivnosti u prometu

1412 0

Na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici su u vremenu od 16. do 22. siječnja proveli preventivno represivnu aktivnost u prometu u cilju postizanja boljeg stanja sigurnosti i smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba.

U tom vremenu, dogodile se 22 prometne nesreće od kojih četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno i 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U okviru spomenutih tjednih preventivno represivnih aktivnosti, policijski službenici su utvrdili 183 prekršaja u prometu. Najbrojniji su prekršaji nepropisnih brzina, a utvrđeno je 46 prekršaja nepropisnih brzina u naselju. Najveća nepropisna brzina utvrđena u naselju iznosila je 90 kilometara na sat. Također je utvrđeno 28 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa. U 12 slučaja vozači su zatečeni u upravljanju motornim vozilom pod utjecajem alkohola, a najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu vozača iznosila je 1.71 promil.

Nadalje su po brojnosti zastupljeni prekršaji nepropisnog pretjecanja i obilaženja, te je utvrđeno 10 takvih prekršaja, pet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, četiri prekršaja upravljanja vozilom bez svjetla, te su u manjem broju zastupljeni i drugi prometni prekršaji (nepoštivanje prednosti prolaska, upravljanje bez položenog vozačkog ispita, upravljanje pod zabranom, istek važenja prometne dozvole, tehnička neispravnost i sl.).

Related Post