PREZENTACIJA FIRME KLIMAOPREMA U INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKOJ ŠKOLI

1561 0

Piše: Mijo Matošević, prof.

NOVA GRADIŠKA – Predstavnici Firme Klimaopreme posjetili su našu školu  i prezentirali  njen rad i dogovarali početak buduće suradnje.

Ravnatelj škole Mijo Matošević se zahvalio na dolasku i zaželio dobrodošlicu predstavnicima Firme Klimaopreme,  učenicima zanimanja CNC operater/CNC operaterka i Monter i obrađivač rezanjem i deformacijom, kao  i prisutnim roditeljima.

Pozdravnim riječima i najavom svrhe dolaska u našu školu prigodno se obratio direktor Firme Klimaopreme gosp. Sergio Galošić, a to je potreba za stručnom i pouzdanom radnom snagom.

Voditelj tehničkog sektora gosp. Goran Dolenec je održao kvalitetnu i dojmljivu  prezentaciju  Firme Klimaoprema, a bilo je vremena i za sva pitanja učenika i roditelja nakon održane prezentacije.

Nakon predstavljanja Firme Klimaoprema gosp. Sergio Galošić, gosp. Goran Dolenec i voditeljica ljudskih potencijala gospođa Nataša Bolf nastavili su razgovore sa ravnateljem škole Mijom Matošević o tehničkoj provedbi suradnje, prvenstveno oko izvođenja praktične nastave učenika u Firmi Klimaoprema, ali kao i moguće šire suradnje u području povezanosti industrije i obrazovanja na radnom mjestu i školi.

U razgovore je bila uključena gospođa Sanja Müller Zoričić ravnateljica Elektrotehničke i ekonomske škole u Novoj Gradiški, sa upitima mogućnostima suradnje i njihovih učenika za potrebe provedbe stručne prakse.

Vjerujemo da je ovo početak jedne uspješne suradnje u interesu svih dionika, Firme Klimaoprema koja planira uskoro znatno proširenje proizvodnje u Novoj Gradiški, pri čemu je im neophodna kvalitetna i stručna radna snaga, a to su prvenstveno sadašnji učenici zanimanja CNC operater/ka i Monter i obrađivač rezanjem i deformacijom.

Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška kroz ovaj model suradnje želi biti primjer buduće poveznice „suradnje mjesta učenja“ u Republici Hrvatskoj.

Ravnatelj: Mijo Matošević, prof.

Related Post