Priopćenje Stožera CZ: Provedena dezinfekcija graničnih prijelaza Slavonski Brod, Stara Gradiška i Slavonski Šamac

757 0

Autor bpz.hr

Slavonski Brod, 6. ožujka 2020. Zajednička videokonferencija Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske sa načelnicima županijskih stožera CZ održana je danas u prostorijama Centra 112 u Slavonskom Brodu. Utvrđeno je kako je koordinacija svih službi na nacionalnoj i lokalnoj razini kao i pripremljenost na moguće scenarije iznimno dobra. Stožer CZ RH o zaključcima je,  kao i do sada, javnost izvijestio na svojim mrežnim stranicama, a zaključke možete pročitati OVDJE.

U ime Stožera CZ Brodsko-posavske županije o do sada učinjenom kao i o planovima za buduće postupanje izvijestio je načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković. Sudionike današnje videokonferencije izvijestio je o slijedećem:

 1. Za sada niti jedan pozitivan nalaz na području Brodsko-posavske županije (broj testiranih osoba: 10, za sada 8 negativnih nalaza, za 2 se čekaju nalazi).
 2. Koordinacija i komunikacija županijskog Stožera CZ i svih pojedinih dionika funkcionira besprijekorno (sastanci Stožera, pojedinačni uži sastanci i dnevni brifinzi – radi provedbe svega potrebnog).
 3. Ranije je dostavljen prijedlog lokacija/objekata za karantenski smještaj koji zadovoljavaju uvjete (u rezervi imamo i dodatne lokacije za slučaj potrebe).
 4. Provedena dezinfekcija graničnih prijelaza Slavonski Brod, Stara Gradiška i Slavonski Šamac
 5. (od strane ovlaštene tvrtke u suradnji  sa Zavodom za  javno zdravstvo BPŽ (dalje u tekstu ZZJZ)) – daljnje mjere prema procjeni ZZJZ ovisno o razvoju epidemiološke situacije.
 6. Izdvojeno 1 vozilo Zavoda za hitnu medicinu BPŽ samo za prijevoz potencijalno zaraženih osoba u izdvojene jedinice/ sobe Bolnice u Slavonskom Brodu,  organizirano pranje i dezinfekcija istog nakon svakog obavljenog transporta.
 7. Nabavljene kante za infektivni otpad za 3 cestovna i 1 željeznički granični prijelaz te riješeno zbrinjavanje istog.
 8. Nabavljena je dodatna zaštitna oprema u realnim količinama (kombinezoni, maske i rukavice) za Zavod za hitnu medicinu i Opću bolnicu u Slavonskom Brodu te odobrena za ZZJZ BPŽ.

 

PREVENTIVNE AKTIVNOSTI

 1. Preporuke, naputci, upute i plakati Stožera CZ Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo se na dnevnoj razini dostavljaju svima na koje se odnose (zdravstvene ustanove, odgojno-obrazovne ustanove, ustanove socijalne skrbi, prijevoznici, hoteli, iznajmljivači, turistički sektor i ostali).
 2. Provodi se edukacija djelatnika granične policije od strane djelatnika ZZJZ BPŽ, a u suradnji sa Policijskom upravom BPŽ (oko 350 djelatnika).
 3. Provodi se edukacija ravnatelja osnovnih i srednjih škola od strane djelatnika ZZJZ BPŽ (jučer i danas, (5. ožujka 2020. i 6. ožujka 2020.).
 4. Za ponedjeljak (9.ožujka 2020.) organizirana radionica / edukacija samozaštitnog ponašanja za autoprijevoznike u  suradnji sa Županijskom gospodarskom komorom i djelatnicima ZZJZ.
 5. Utvrđen način komunikacije s medijima: ravnatelj ZZJZ i ravnatelj Bolnice u Slavonskom Brodu za informacije o epidemiološkoj situaciji, a načelnik županijskog Stožera CZ  za opće i logističke informacije

 

Related Post