PRITVOREN: Pokušao 17 turskih državljana prevesti preko državne granice

295 0

Foto Policijska uprava brodsko-posavska, Ilustracija

 

SLAVONSKI BROD, 1. lipnja 2023. – Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, u utorak, 30. svibnja, u 3.20 sati, kontroliran je kamion sa priključnim vozilom (slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 44-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Prilikom pregleda teretnog i priključnog vozila u zajedničkoj suradnji policije i carine u tovarnom prostoru je pronađeno 17 stranih državljana. Utvrđeno je da se radi o državljanima Republike Turske koji su pokušali prijeći državnu granicu izbjegavajući graničnu kontrolu.  

Policijski službenici su osumnjičenog 44-godišnjaka koji je prevozio strane državljane uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora.

 Prema stranim državljanima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima. 

Related Post