Proširena sjednica ŽO HDZ-a

2104 0

Delegacija HDZ-a, na čelu s predsjednikom Tomislavom Karamarkom i glavnim tajnikom Miljanom Brkićem, sinoć je u Staroj Kapeli sudjelovala u radu proširene sjednice Županijskog odbora HDZ-a Brodsko-posavske županije.

 

STARA KAPELA – Sinoć je, s početkom u 18 sati u Staroj Kapeli, “Tunjina kuća OPG Staklarević”, održana proširena sjednica ŽO HDZ Brodsko-posavske županije. Na sjednici su, osim članova Županijskog odbora, sudjelovali i predsjednici gradskih i općinskih odbora te načelnici općina iz redova Hrvatske demokratske zajednice Brodsko-Posavske županije. Povod održavanju sjednice u proširenom sastavu je posjet predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka s kojim je u radu sjednice sudjelovao i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

Karamarko je izrazio zadovoljstvo radom županijske organizacije u Brodsko-posavskoj županiji, posebno brzom konsolidacijom stranačke politike. Naime, istaknuto je kako je stranci u Brodsko-posavsko jžupaniji, od posljednje izborne skupštine, pristupilo više od tri stotine novih članova. „Vraćamo Hrvatskoj i HDZ-u domoljubni duh koji je izgubljen u proteklih osam godina, a koji je potreban jednoj pobjedničkoj stranci kao što je HDZ”‘– rekao je, komentirajući i rast općeg rejtinga HDZ-a prema kojemu je, u odnosu na vladajući SDP razlika svega pet posto.

Predsjednik županijskog HDZ-a Pero Ćosić je naglasio kako će biti „dosta posla u županijskoj i svim gradskim i općinskim organizacijama HDZ-a, posebice u svjetlu pred kampanje uoči lokalnih izbora slijedeće godine, u koju ovo vodstvo ulazi spremno i odvažno.”

Na novinarsko pitanje što misli o kritikama Zorana Milanovića kako je „HDZ bio prilično neodgovoran glede izgradnje pelješkog mosta i kako su se radovi redovito otvarali uoči izbora”, Karamarko je odgovorio: „Milanović je pun nekakvih doskočica koje više nitko u Hrvatskoj ne razumije. Ja razumijem njegovu ljutnju, jer on je uz veliku buku pristao otvoriti mogućnost nastavka izgradnje pelješkog mosta. Naravno, on sada ne može iskreno priznati da je oporba bila u pravu tvrdeći od samog početka kako je izgradnja Pelješkog mosta domoljubni čin. Drago mi je što su promijenili stav, to je naš veliki uspjeh.”

No, u svezi najnovijih vijesti o prijetnjama Slovenije uskraćivanjem ratifikacije Ugovora o pristupanju RH Europskoj uniji, Karamarko je „bliži” stavovima vladajućih. Složio se „da proces ratifikacije treba odvojiti od onoga što se naziva bilateralni problemi, jer mi vrlo lako možemo potegnuti i pitanje Svete Gere. To je nesporno hrvatski teritorij na kojemu se nalaze slovenski vojni objekti, i to vrlo specifični. Uostalom, čini mi se da im je to i Bruxelles preporučio.”

Related Post

GRADSKI ODBOR HDZ- a

Autor - 15/09/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 15. rujan 2012. – Gradski odbor HDZ-a sinoć je u nazočnosti Pere Ćosića i Dubravka Galovića, predsjednika i…