PROMETNE NESREĆE – Teško ozlijeđena djevojka na pješačkom prijelazu i učenik u školskom dvorištu

514 0

 

21. prosinac 2011. Jučer oko 18.25 sati u Slavonskom

Brodu, Svačićeva ulica dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Prometna nesreća se dogodila jer 61-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Golf, švicarskih nacionalnih oznaka i broja, zbog neprilagođene brzine na obilježenom pješačkom prijelazu nije propustio 16-godišnju pješakinju, pa je u kočenju došlo do udara prednjeg dijela vozila u pješakinju. Od udara 16-godišnjakinja je nabačena na vjetrobransko staklo, te je potom pala na kolnik, zadobivši teške tjelesne ozljede. Ukazana joj je liječnička pomoć, te je zadržana na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv vozača osobnog automobila slijedi kaznena prijava.

 

 

Jučer oko 11.25 sati u Slavonskom Brodu, Podvinjska u dvorištu Osnovne škole „Blaž Tadijanović“ teško je ozlijeđen 10-godišnji učenik. U trenutku dok se u dvorištu nalazio parkiran autobus, došlo je do udara prednjeg dijela osobnog automobila Audi koji se kretao školskim dvorištem u 10-godišnjaka dok je neoprezno pretrčavao dvorište. U ovom događaju 10-godišnjak je teško ozlijeđen, koji je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Slijedi obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

Unatoč zabrani pijan vozio i izazvao prometnu nezgodu

 

Oko 23.30 sati, sinoć u Slavonskom Brodu, ulica Marinci 24-godišnjak je upravljajući osobnim automobilom Škoda Fabia uzrokovao prometnu nesreću. Policijski službenici su utvrdili da upravlja pod utjecajem alkohola. U organizmu mu je očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,86 promila, a upravljao je vozilom iako mu je prethodno izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima. Do prometne nesreće je došlo zbog neprilagođene brzine, pri čemu je po izlasku iz zavoja ulijevo, 24-godišnji vozač izgubio nadzor nad upravljačem i u zanošenju, vozilom sletio izvan kolnika, udarivši u zid napuštene starije kuće. Vozač je pritom lakše ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je ukazana u bolnici u Slavonskom Brodu gdje je i zadržan. Protiv njega slijede kaznena prijava, odnosno odgovarajući prekršajni nalozi.

 

Švercala meso, sir i tablete s popisa opojnih droga

 

Policijski službenici su jučer oko 12.30 sati u Novom Varošu izvršili nadzor osobnog automobila, slovenskih nacionalnih oznaka i broja i pritom pronašli krijumčarenu robu. Utvrdili su da je 46-godišnja državljanka Slovenije u prtljažniku vozila prevezla 27 kilograma mesa, 1,2 kilograma sira, te 232 komada tableta sa popisa opojnih droga, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, a za tablete ne posjeduje liječničku dokumentaciju. Policija protiv 46-godišnjakinje dostavlja kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu i obavijest o prekršaju carinarnici, te slijedi provođenje odgovarajućeg carinskog prekršajnog postupka i kaznenog postupka u Općinskom sudu u Novoj Gradišci.

Related Post