Jučer čak sedam prometnih nezgoda

888 0

14. kolovoz 2012. – Na području policijske uprave, jučer je

evidentirano šest (6) kaznenih djela protiv imovine. U području prometa, dogodilo se sedam (7) prometnih nesreća od kojih dvije (2) s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije (2) osobe lakše ozlijeđene i pet (5) prometnih nesreća s materijalnom štetom. Evidentirana su tri (3) prekršaja nasilničkog ponašanja u obitelji i jedan (1) carinski prekršaj. Od ostalih događaja bilježi se jedan (1) slučaj pronalaska ubojitih sredstava i tri (3) požara u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

KAZNENA DJELA


OPET DRSKA KRAĐA:STARICA OSTALA BEZ LANČIĆA – Jučer, oko 12.45 sati u Slavonskom Brodu, u Štamparevoj ulici, na stubištu stambene zgrade, mlađa muška osoba je sa vrata 72-godišnjakinje otrgnula zlatni lančić i pobjegla. Policija traga za počiniteljem.

 

UHVAĆENI LOPOVI – Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 37-godišnjakom zbog sumnje u kazneno djelo teške krađe (veza priopćenje od 2. kolovoza). Pritom je utvrđeno da su oni, tijekom srpnja i kolovoza u Slavonskom Brodu, sa prostora željezničkog kolodvora sa deponiranih vagona, otuđili više željeznih komada (kopče i dr.). Policija će protiv obojice dostaviti kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

OPET UKRADEN BICIKL – U policiji je jučer zaprimljena dojava, da je oko 15,30 sati u Slavonskom Brodu, Naselje Slavonija, sa stubišta u stambenoj zgradi netko otuđio otključan bicikl, oštetivši 34-godišnjeg vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Policija traga za počiniteljem kaznenog djela krađe.

 

PROMETNA NESREĆA

 

STARICA SE VOZILA BICIKLOM NA MOTOR I IZAZAVALA PROMETNU NEZGODU U KOJOJ JE TEŠKO OZLIJEĐENA – Oko 13 sati, jučer, u Podvinju, na raskrižju Ulice Sv. Antuna i Janiševca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena biciklistica. Prometna nesreća se dogodila jer se 68-godišnjakinja, upravljajući biciklom s motorom, na raskrižju nije zaustavila i propustila osobni automobil Seat s prednošću prolaska, kojim je upravljao 43-godišnjak, pa je došlo do udara vozila u biciklisticu i njenog pada na tlo. Pritom je 68-godišnja biciklistica teško ozlijeđena, te je nakon liječničke pomoći u bolnici u Slavonskom Brodu, puštena kući. Policija protiv vozačice bicikla podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu i obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

PREKRŠAJI

 

PIJANI ZA VOLANOM -Sinoć, oko 20.50 sati, policijski službenici su u Slavonskom Brodu, Osječka ulica, u prometu zaustavili osobni automobil Fiat, kojim je upravljao 46-godišnjak pod utjecajem alkohola. Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,44 promila. Policija ga je zadržala u službenim prostorijama do otriježnjenja i protiv njega podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu. Oko 21,45 sati u Slavonskom Brodu, u Tavelićevoj ulici, policija je utvrdila da 24-godišnjak upravlja mopedom pod utjecajem alkohola. U njegovu organizmu je utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 1,62 promila. Policija ga je isključila iz prometa i zadržala u svojim prostorijama do otriježnjenja, te će protiv njega podnijeti obavezne prekršajne naloge, odnosno optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Noćas, oko 1,10 sati u Slavonskom Brodu, u Ulici M. Gupca, policija je u prometu zaustavila osobni automobil Fiat, kojim je upravljao 47-godišnjak pod utjecajem alkohola. U njegovu organizmu je utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 1,53 promila, te je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja. Policijski službenici će protiv njega podnijeti odgovarajuće prekršajne naloge Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

 

ŠVERCAO 60 LITARA RAKIJE -Sinoć, oko 23.50 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su inicirali temeljitu graničnu kontrolu. Pritom su u suradnji sa službenicima carine u osobnom automobilu Audi (BiH nacionalnih oznaka i broja), kojim je upravljao 47-godišnjak pronašli neprijavljeno 60 litara rakije. Daljnji postupak su preuzeli službenici carine.

 

U ORIOVCU IZGORJELO SKLADIŠTE – U zapuštenom skladištu u Oriovcu, jučer je oko 5,30 sati izbio požar, koji su ugasili Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Oriovac. U unutrašnjosti nije bilo vrjednijih predmeta, niti ozlijeđenih osoba, a skladište je izgorjelo u cijelosti. Policija je očevidom uz nazočnost inspektora zaštite od požara utvrdila, da je uzrok požara najvjerojatnije otvoreni plamen, te nastavlja rad u cilju utvrđivanja ostalih činjenica i okolnosti ovog požara.

Related Post