PROMOVIRAN NOVI NOSAČ ZVOKA TS „SATIR“: “Godine su da se broje”

3708 0

Autor Ivanka Herceg

NOVA GRADIŠKA – “Godine su da se broje” Naslov je četvrtog nosača zvuka TS “Satir” iz Davora promoviranoga 15. kolovoza u Novoj Gradiški na Ljetnoj pozornici.

Iako je to, kako kažu, kultno mjesto urbane glazbe, ako je itko zaslužio biti na tom, Novogradiščanima omiljenom mjestu, to su naši Davorci. Naime, promocija njihova CD dogodila se u sklopu NG glazbenog ljeta, koje, poznato vam je, ove godine slavi 22. rođendan. A baš su dečki iz “Satira”, kao prvi svirci sudjelovali u ostvarenju ovoga projekta i na NG glazbenom ljetu i oni su 22-u godinu za redom.

Nanizali su na novom CD-u 13 pjesama. Ma sve su odlične, a kako i ne bi bile kad je u njih utkana duša i srce slavonsko, lađarsko: Godine su da se broje; Lopovi (stara pjesma, ni Sršo nije saznao od kada se u Davoru “piva”, al’ se piva); Pa se samo vozam; Laku noć, (autor Mario Mihlajević, otpjevao Đuka Čaić1992., pa ju Satiri vratili); Od kad tebe nema više; Ondi; Slavonijo voljena; E ta si pjesma meni ti; Janje moje malo; Oprosti mi Slavonijo; Mi živimo pošteno; Moj sin i Mirta. Aranžmane smo radili svi, a glazbu i tekst Stjepan Ciprić-Stipa-kaže nam Sršo, “glasnogovornik” “Satira”.

I pivalo se na Ljetnoj sa “Satirima”, ali i s njihovim, kako kažu, “mlađim bratom” TS “Lengeri” (po davoračkom lenger=sidro).

“Satir”, ne samo da je od 1992. od kada nastupjau pod tim imenom, sudjelovao na festivalima u Požegi, Kutjevu, Županji, uveseljavao ljude diljem Hrvatske, bili su i u dalekoj Australiji 1999. godine.- Otišli smo na 15 dana, a ostali 40- veli Sršo i smije se. Kad su ljudi vidjeli da mi nismo “velike zvijezde,” nego sviramo do jutra, tražili da ostanemo i tako smo imali 15 koncerata, dodao je. – Ma uvik dajemo sve od sebe i nastojimo da se osjeti ono što nam je na srcu, da prezentiramo naš davorački govor i naše tradicijsko, četveroglasno pivanje- naglasio je ovaj simpatični Davorac, prvi, među jednakima, u svom “Satiru”.

A postavu, koja je tog 15. kolovoza svim zaljubljenicima u tamburu podarila prekrasno večer, čine: Stjepan Ciprić-Stipa, prim; Ivica Ciprić-Iva, bas prim prvi; Danijel Brlić-Dana,bas prim drugi; Sršo- bas prim treći; Ivica Ciprić bugarija; Antonijo Šišić-Tunja berda i Domagoj Kekez-Keko, bubnjevi, gitara vokal ( sa Satirom zadnje dvije godine).

Podsjetimo! Satir je do sada izdao CD-e “Ide jesen idu svatovi” 2.000 godine; Pisma s ćoška 2.003; Šokac sam bio i ostao sine, 2.008 i ove 2017. godine Godine su da se broje, kojega su promovirali i uoči ovogodišnjih Ribarskih večeri u Davoru, a očekujemo željno i njihov nastup na tamburaškoj večeri 22. NG glazbenog ljeta, u petak, 18. kolovoza. I kako kaže naslovna pjesma CD-a Godine su da se broje, a Sršo odmah dodao i slijedeći stih-a život je da se živi”.

Related Post

MONOGRAFIJA O TEHNIČKOJ KULTURI

Autor - 20/11/2013 0
SLAVONSKI BROD, 20. studenoga 2013. – U velikoj županijskoj vijećnici predstavljena je monografija „20 godina Zajednice tehničke kulture BPŽ 1992.…

TROKUT: “Shapeless“

Autor - 29/10/2020 0
Foto Jan Iveta Zagreb, 29. listopada 2020.   –  Kada četvorka nosi ime Trokut, onda znamo da svaka norma i oblik…