Rekonstrukcija i uređenje Gajeve i drugih gradskih ulica 

3538 0

Tekst Franjo Samardžić, Foto Jakša Samardžić 

 

NOVA GRADIŠKA, 24. studeni 2023. –   Posljednjih godina postupno se prema raspoloživim sredstvima temeljito moderniziraju gradske ulice za duže vremensko razdoblje.  Iako ima nezadovoljnih građana,  ponajprije zbog prioriteta radova jer svi  s razlogom žele da se njihova ulica što prije modernizira,  građani su u cjelini gledajući  zadovoljni činjenicom da grad iz godine u godinu, ukupno gledajući, sve bolje izgleda.  Tijekom studenog raspisat će se natječaj za rekonstrukciju Kožarske i Psunjske ulice.

Gradska vlast u 2024. godini  planira rekonstruirati još nekoliko ulica uključujući, kolnike, pješačke staze, rasvjetu  i biciklističke staze, kao što će to biti, naprimjer, u Gajevoj ulici. 

-Planiramo do kraja ove i početkom sljedeće  godine završiti projekt uređenja i ishoditi građevinsku dozvolu za Gajevu ulicu od kružnog toka kod „Pauna“ do  ulaska u naselje Slavča.  Planiramo biciklističke staze s obje strane, uređenje pješačkih staza, prilaza i rasvjete. Gajeva ulica je široka  i ima veliki  zeleni pojas kroz koji će ići pješačka staza koja će malo „šarati“ između stabala i stvoriti jedan novi ambijent.

U zadnjem kvartalu sljedeće godine ići ćemo s natječajem za uređenje Ulice sv. Vida koja je jedna od zadnjih neuređenih ulica i  koja nema  građevinsku dozvolu i riješena imovinsko pravna pitanja isto kao i Domčeva ulica. Ići ćemo i sa produžetkom južnog dijela Radničke ulice u kojoj  Grad ima jako puno prodanih parcela  po izuzetno povoljnoj cijeni  i zbog toga smo sretni.  Mladi ljudi su sagradili kuće, naselje je postalo interesantno  i moramo u  ulici završiti pješačke staze i ceste. Na završetku ulice asfaltirat ćemo drugi sloj ceste na Trgu kneza Višeslava i odvojcima, kao što smo napravili prošle godine sa Lanosovićevom i Lobinom ulicom na završetku Ulice Zrinskih – navodi gradonačelnik Vinko Grgić. 

Related Post