PROPAO POKUŠAJ ODRŽAVANJA IZVANREDNE SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA

1740 0

Nisu se odazvali vijećnici iz redova HDSSB-a i SDP-a pa je tako propao posljednji pokušaj da se donese odluka o privremenom financiranju Grada Nova Gradiška

 

NOVA GRADIŠKA, 11. siječanj 2015. – Kao što se i očekivalo izvanredna sjednica Gradskog vijeća, koju je sazvao gradonačelnik Željko Bigović na zahtjev vijećnika HDZ-a, HSS-a i HSP-a AS, nije imala kvoruma. Nisu se odazvali vijećnici iz redova HDSSB-a i SDP-a pa je tako propao posljednji pokušaj da se donese odluka o privremenom financiranju Grada Nova Gradiška i izbjegnu prijevremeni izbori. Zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća potpisali su Željko Bešlić, Zoran Jukić, Dražen Oršulić, Miroslav Prpić, Ljiljana Ptačnik, Vlado Radošić, Ana Subić i Dario Marenić.

Gradonačelnik Željko Bigović zahvalio se gradskim vijećnicima, svojim zamjenicima mr. Ljiljani Lukačević i Dariu Banu i djelatnicima gradske uprave na uspješnoj suradnji i aktivnostima, kako je naglasio, za dobro Grada Nova Gradiška i njegovih građana. Kazao je da su se sazivanjem izvanredne sjednice željeli dati mogućnost da članovi Gradskog vijeća donesu odluku o privremenom financiranju izbjeći direktnu financijsku štetu Gradu Novoj Gradiški od 500.000 kuna poreznih obveznika za izbore, te financijsku i drugu štetu koju će prouzročit izbori koji će zaustaviti razvoj grada na četiri-pet mjeseci do ponovnog izbora gradonačelnika.

– Pokušali smo napraviti nešto što je zasigurno dobro za grad Novu Gradišku, a da nismo povrijedili Poslovnik, a ni bilo koju odredbu Zakona o jedinicama lokalne i regionalne samouprave – kazao je Željko Bigović i dodao da su pred Gradom Nova Gradiška su izvanredni izbori.

Očekuje se da Vlada donese odluku o raspuštanju Gradskog vijeća, razrješenju gradonačelnika i njegovih zamjenika i imenuje povjerenika.

Related Post

NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

Autor - 19/08/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 19. kolovoza 2014. – Zahvaljujući dobroj suradnji novogradiškog ogranka Hrvatskog šumarskog društva i Agencije Novogradiškog glazbeno ljeto Novogradiščani…