PRVIH 15 GODINA OLDTIMER CLUBA “CLASSIC’99” NOVA GRADIŠKA

1428 0

NOVA GRADIŠKA – Za jedne su osobenjaci koji se „lože“ na stari „pleh“, za druge genijalni kolekcionari, ali i neslužbeni čuvari povijesti. Oni će, pak sami za sebe reći, kako ih kroz život vodi strast prema tehničkoj baštini i nostalgiji.

Jer, budimo iskreni-vrhunski oldtimer primjerak ljepotom, elegancijom, stilom, ali i cijenom, danas „debelo šiša“ i najekskluzivnije primjerke suvremene auto-industrije. (iako ima nešto i u onoj kako je sve relativno, jer što je nekome „krš“, drugome je, možda, blago).

Istinski čuvari tehničkog dijela povijesti, inicijatori ideje o osnivanju prvog specijaliziranog muzeja takve vrste u našm gradu (a, i daleko šire), zaljubljenici u povijest i prašinu, edukatori, organizatori tradicionalnog međunarodnog Oldtimer rally-a, kolekcionari, ali i svojvrsni kroničari povijesti grada na dva i četiri kotača-članovi jedinog novogradiškog Oldtimer kluba CLASSIC’99., prošli su četvrtak, 10.travnja, svečano obilježili svojih prvih 15 godina. I svima onima koji su sumnjali u njihov uspjeh, zatvoriti usta.

Spontano okupljena ekipa istomišljenika u travnju se, davne 1999. godine odlučila na neobičnu ideju-osnivanje kluba čiji će zadatak biti jednostavan – očuvati tehničku baštinu, educirati Novogradiščane, dobro se zabavljati, a uz put, tko zna, možda u grad dovesti i pokojeg stranca s istim životnim prioritetima. Skromne tehničke izložbe, ali i relativno skroman klupski „vozni park“, vrlo su brzo, zahvaljujući entuzijazmu , tvrdoglavosti, ali i dobrim kontaktima i logistici, prerasli u zahtjevniju priču, a njih učinili organizatorima nekih od najjačih turističkih sadržaja u gradu.

Iza članova Old timer kluba CLASSIC’99, do danas je čak 13 uspješno organiziranih međunarodnih susreta ljubitelja starodobnih vozila, 10-ak izložbi, organizacija, u Hrvatskoj jedinstvene, biciklijade starih bicikala (do sada je održano njih 5), ali i sve izglednija priča o osnivanju prvog tehničkog muzeja u ovom dijelu Slavonije. Jedini novogradiški old-timeri rođendan su proslavili svečanim defileom gradskim ulicama, odavanjem počasti pokojni članovima, te zajedničkim druženjem.

KLIKNITE NA GRUPNU SLIKU:

Related Post

UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH

Autor - 11/05/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 11. svibanj 2013. – Početkom travnja Udruga gluhih i nagluhih započela je provedbu projekta ”Europa- SADA.” Projekt je…

Bijeli mušketir dr. Dumičića

Autor - 14/10/2010 0
NOVA GRADIŠKA 14. Listopada 2010. – Dr. Radomira Dumičića novogradiščani znaju kao liječnika školske medicine, zaljubljenika i stvaraoca u općim…

IZLOŽBA

Autor - 10/05/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 10. svibanj 2012. – Zamjenik gradonačelnika Milan Mateša otvorio je danas u prostoru bivše NAME veoma zanimljivu i…