PU brodsko-posavska skromno obilježila Dan policije

446 0

U znak sjećanja na poginule i stradale radne kolege – hrvatske policajce i hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske položili su vijenac i zapalili svijeće

Zbog aktualne epidemiološke situacije, Policijska uprava brodsko-posavska, ove godine Dan policije – blagdan Svetog Mihovila, proslavila je na drugačiji način bez prisutnosti uzvanika i građana, uz poštivanje preporučenih epidemioloških mjera.

Načelnik policijske uprave Antun Valić, danas je uz uži krug suradnika, na Gradskom groblju, ispred centralnog križa, položio vijenac i zapalio lampion u znak sjećanja na radne kolege, hrvatske policajce i hrvatske branitelje, koji su svoje živote položili na oltar domovini.

U okviru prigodnog obraćanja, načelnik je čestitao Dan policije, kolegicama i kolegama i zahvalio za angažman u obavljanju policijskih zadaća uz poruku da i ubuduće svojom stručnošću, znanjem i profesionalnošću budu jamci sigurnosti svih naših građana.

Uputio je i riječi zahvale građanima, institucijama, službama, udrugama i drugima u lokalnoj zajednici i šire, koji su na razne načine dali doprinos učinkovitom i kvalitetnom obavljanju ovog zahtjevnog i dinamičnog posla. Dodao je da je takva podrška policiji „vjetar u leđa“, koja je uvijek uz svoje građane i njima na usluzi. Napomenuo je da će građanima i institucijama koji su pomogli policiji, naknadno biti uručene zaslužene zahvalnice.

Načelnik je zahvalio i predstavnicima medija, na transparentnom i objektivnom praćenju događaja i policijskih aktivnosti.

Jučer (29. rujna), podizanjem zastave i izvođenjem himne Republike Hrvatske, na Policijskoj akademiji, započelo je svečano obilježavanje Dana hrvatske policije i blagdana sv. Mihovila, kojom prilikom su, između ostalih, prigodna priznanja dodijeljena i policijskim službenicima Policijske uprave brodsko-posavske.

 

Related Post