“DUŠA ZLATNE ZEMLJE” na ZG Tour film festivalu – (VIDEO)

1443 0

ZAGREB/NOVA GRADIŠKA – Svijet je mali, takav sam osjećaj imao na festivalu u Zagrebu. Gosti iz cijelog svijeta 56 zemalja, 300 filmova, producenti, filmaši, turistički djelatnici, direktori festivala, turističkih zajednica, Veleposlanici

Indonezije, Grčke, Poljske, itd. u razgovoru, druženju.

Od ideje do festivala je prošlo 7-8 mjeseci i bilo je ugodno raditi s ljudima i prikazati stvarnu iskonsku Slavoniju. Uživali smo u sjećanjima naših starih, i buđenju zaboravljenih stvari i uspomena.

Pogodili smo temu koja je svevremenska i trend u svijetu turizma…. – Emocije.

Osvojili smo 2. nagradU za film do 7 minuta u Međunarodnoj konkurenciji, i najbolji Hrvatski film, što nas šalje dalje u službenu konkurenciju u Portugal i Azerbejdžan.

Prijavili smo se i u Češku u Karlovy Vary. Svijet je oduševljen Novom Gradiškom i Slavonijom. Uspijeh je veliki i sada nam je potrebna podrška institucija grada i Hrvatske. Entuzijazmom smo postigli puno a sa malo većim budžetom će biti još više. Inače budžeti filmova u konkurenciji sa nama su od 80.000€ – 2 miliona €. Naš budžet je bio nategnutih 300€.

Ovim putem pozivam Grad da nas podrže i pomognu da otputujemo na festivale, i prestavimo nas u najboljem svijetlu. Hvala Svima koji su nam pomogli i imali živaca nas trpiti danima. Uspjeli smo idemo dalje….za svoj grad, našu jedinu, Novu Gradišku. – riječi su autora uratka Alena Kocić – Koca.

 

Za Koca u Novoj Gradiški svi znaju. Oženjen je, otac dvoje dijece, hrvatski branitelj i entuzijast koji se nikada ne predaje. Video i fotografija njegova su ljubav i opsesija, a iste sfinitete svojom pozitivnom energijom prenosi i na druge.

Koc je ovim postignućem prevazišao granice Nove Gradiške, što je možda trebao i prije. Koc i ja kao novinar portala novagra.hr osobno surađujemo i dijelimo iskustva u poslu. Entuzijazam i ljubav koju Kocić unese u projekt rijetko se susreće u medijskom i bilo kojem drugom poslu.

Svojevrsni Don Qujote Nove Gradiške nikada ne ide nizvodno već tvrdoglavo, ma što tko mislio, ustraje za poštenje i časnost, ne misleći pri tom na novac i profit već na svoj grad.

Takav čovjek, sa zaista skromnim budžetom napravio je veliko dijelo koje nosi etiketu Slavonije i Nove Gradiške, film “Duša zlatne zemlje” koji je pomeo brojnu konkurenciju čiji su predstavnici raspolagali sa puno većim sredstvima i logistikog.

Koc, samo nastavi i sve čestitke!

 

Ekskluzivno vam prikazujemo pobjednički spot, laureat hrvatskog filma do 7 minuta:

{vimeo}65326294|450|253|1{/vimeo}

Zagreb Tourfilm festival 2013. – Home Video

Jadranko Đurić – glavni sudionik u projektu

Koc i Marina Lalić, glumica u spotu

Related Post